Annons:
Etikettinternet
Läst 16428 ggr
deeman
8/13/14, 4:17 PM

Prenumerera på RSS- flöden via Outlook

Det finns en funktion i Microsoft Outlook som gör det möjligt att prenumerera på en eller flera s k RSS-kanaler, dvs ett flöde, eller ett strömmande flöde av nyheter och få det presenterat på din skärm, i Outlook. Guiden är skriven utifrån användandet av Outlook 2007 - processen är troligen snarlik i nyare versioner.

I guiden används:

  • Google Chrome
  • Microsoft Outlook 2007

Jag beskriver denna gång utifrån mitt egna förfarande och tillvägagångssätt:

Jag vill lägga till RSS- flödet i Microsoft Outlook från en sajt jag gillar som heter Webbfunktion, se http://webbfunktion.com/.

  1. Jag besöker sajten och letar efter en RSS- ikon(en orange ikon med vita radiovågor). Dessa ligger vanligtvis vid sidfoten längst ned på sidan, jag bläddrar ned direkt till slutet av sidan med knappen [END].

  2. Under rubriken  "Kontakt & följ" ser jag en RSS- ikonmed texten "Prenumerera på Webbfunktion" till höger denne.

  3. Jag högerklickar på texten och väljer Kopiera länkadress.

  4. Jag startar Microsoft Outlook och går till: E-postmappar Personliga mappar, högerklickar på RSS-feeds och väljer "Lägg till en ny RSS-feed".

     

  5. Klistrar  in [Ctrl]+[V] adressen vi kopierade tidigare och klickar på Lägg Till.

  6. Svarar Ja på frågan om jag vill lägga till RSS- flödet….

Importen av flödet börjar och jag kan direkt börja läsa informationen som presenteras för mig.(Post/Artikelrubrik till vänster och själva artikeln till höger). Hädanefter när Webbfunktion.com gör ett nytt inlägg på sina sajt så får jag det också till mitt flöde, min RSS- prenumeration. Ett annat namn för det man nu gör kan kallas för "Omvärldsbevakning" klaschigt va? ;-)

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


  • Redigerat 10/21/20, 7:54 AM av johan
Annons:
Upp till toppen
Annons: