Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Datorköp Hårdvara Program för PC Program för MAC Annonsprogram / Virus Windows XP, 7 och 8.x Windows 10 01. Internet 02. Microsoft Office 03. Operativsystem 08. Tillbehör 09. Spel 10. Nätverk & Brandväggar 11. Fildelning 12. Säljes/köpes 13. Övrigt 14. Off-topic Webbläsare Undersökningar/kluring Varningar För sajtvärd och medarbetare
Windows 10

Stoppa autostart-program i Windows 10

2015-10-25 09:55 #0 av: [Jens]

Många känner säkert till det urgamla msconfig-knepet för att komma till ett fönster som visar autostartande program och ger möjlighet att stänga av dem. Microsoft har insett att många använder funktionen och har gjort den enklare och mer åtkomlig i Windows 10.

Den finns helt enkelt som en ny flik i Aktivitetshanteraren och har dessutom fler funktioner.

1. Högerklicka på Start-knappen och välj sedan ’’Aktivitetshanteraren”.

2. Välj fliken Autostart.

3.Högerklicka på det program som du inte vill att den ska köras vid uppstart och välj Inaktivera.

4. Starta sedan om datorn.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2015-10-27 00:20 #1 av: Aniara14

#0 Hmm... vadå nytt och Windows 10?Funderar Såvitt jag kan se så funkar/ser det ut precis likadant i Windows 8 och 8.1, vilket jag har, och det är en himla tur kan jag säga, för då kan man enkelt bli av med vissa onödiga "tjatprogram" som startar samtidigt med Windows varje gång.

Däremot funkar det inte att högerklicka på Startknappen för att få fram Aktivitetshanteraren, så det kanske är en nyhet i Win 10, eller så beror det på att jag har installerat Classic Shell, och därför inte har Win original Startknappen. Istället brukar jag högerklicka på Aktivitetsfältet längst ner, och sen välja Aktivitetshanteraren. Det går ju bra det också.Glad

An ounce of prevention is worth a pound of cure

Anmäl
2015-10-27 06:10 #2 av: [Jens]

Det stämmer bra Aniara14 att man kan använda aktivitetshanteraren på samma sätt i 8.1 men inte som du säger genom högerkläckning och det går inte genom Classic Shell.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.