Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Datorköp Hårdvara Program för PC Program för MAC Annonsprogram / Virus Windows XP, 7 och 8.x Windows 10 01. Internet 02. Microsoft Office 03. Operativsystem 08. Tillbehör 09. Spel 10. Nätverk & Brandväggar 11. Fildelning 12. Säljes/köpes 13. Övrigt 14. Off-topic Webbläsare Undersökningar/kluring Varningar För sajtvärd och medarbetare
Windows 10

win 10 dublett?

2016-07-03 11:58 #0 av: scheindel

Hej, jag kan nästan inget om datorer och är hopplöst ointresserad, så det är är kanske en jättedum fråga...

Jag bytte till windows 10 igår och tycker att jag plötsligt har väldigt lite utrymme kvar på hårddisken (jag fattar ju att det naturligtvis tar en del plats men tycker det verkar fylla väldigt mycket). Grejen är att jag var på väg att byta för några månader sedan och laddade ner det då, men sedan kunde man välja om man ville börja använda det direkt eller vänta, så då valde jag att vänta med att liksom installera och börja använda det efter att jag laddat ner det. 

nu ville jag prova att använd det, men då kunde jag inte få reda på hur jag skulle göra, så jag fick börja om från början och ladda ner det en gång till. Det jag funderar på nu är om datorn/windows är så pass smarta att de såg till att inte finns två windows 10 som ligger och tar upp plats på min dator nu eller om den jag laddade ner för ett tag sedan fortfarande ligger oanvänd och tar upp plats nånstans, och i så fall hur jag ska få bort den utan att riskera att alltihop kraschar?

Känner du dig stark och frisk? Förverkligar du dina drömmar? Nya e-kurser startar i oktober. http://dromvaverskan.se  Coachning om personlig utveckling, hälsa och livsstil.  Anmäl
2016-07-03 12:12 #1 av: VSK

Om du uppgraderar ditt gamla operativsystem till Windows 10, så sparar installationsprogrammet det gamla operativsystemet, utifall du ångrar dig. Du har 30 dagars ångerrätt. Därför så har du mindre ledigt utrymme kvar.

Vill du ha kvar din installation med Windows 10, så kan du städa bort det gamla operativsystemet manuellt, eller vänta en månad så skall det städas bort automatiskt.

Observera att du skall (du bör) ha kvar alla gamla filer du sparat. Men man kan läsa att folk fått uppleva både ock, så därför så säger jag att du bör. Detta gäller gamla program som inte är kompatibla mm, som kan avinstalleras. Dokument, bilder mm skall du ha kvar.

Men skall du återgå till ditt gamla operativsystem så skulle jag rekommendera dig att göra en backup på viktiga saker. Det skall man även göra före en uppgradering, men det är lite försent att tipsa om det nu. 

Backup skall man ha oavsett. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen.

Anmäl
2016-07-03 12:20 #2 av: scheindel

ok, tack!

Känner du dig stark och frisk? Förverkligar du dina drömmar? Nya e-kurser startar i oktober. http://dromvaverskan.se  Coachning om personlig utveckling, hälsa och livsstil.  Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.