08. Tillbehör

Hårddisk problem

2017-07-01 18:12 #0 av: Jennie-S

En väninna kom förbi här för att hon inte kan få fram något på sin externa hårddisk. Den användes senast för drygt en vecka sen då hon kopplade in den i tv för att kika på bilderna med familjen men så idag så skulle hon kika efter någon bild igen och kopplade in den men då är alla bilderna puts väck borta. 

Pluggade in hårddisken i min dator för att kolla om jag kan se något. men kan inte se några filer mer än en mapp som heter LG smart TV. Där kan jag bara gå in för att hitta ytterligare en mapps om sedan leder till en info fil. Går jag in och kollar på enhetshanteraren så ser jag att 53,3 GB är använt och att den har 1,76 TB ledigt. Men varför kan jag inte få fram hennes filer? Är det som jag tror att hon kan ha dragit ur sladden medans disken jobbar och att det då har blivit något fel? Finns det något sätt att kunna få fram dom?

Anmäl
2017-07-01 18:26 #1 av: Huygens

Vad säger chkdsk?

Anmäl
2017-07-18 18:41 #2 av: SoulPain

Tryck start och välj kontrollpanelen, sen välj mappar och sökinställningar, i en av flikarna så finns en inställning "visa dolda filer" bocka i den och spara.

Nu skall det gå att se alla filer som är dolda på disken.

Anmäl
2017-07-20 12:45 #3 av: colors_

#0:
Jag har inget direkt svar på din fråga, men tycker att man alltid ska ha i alla fall en backup på de filer som man tycker är viktiga. Jag har allt på hårddisken, men också backup på Google Drive. Om min hårddisk går sönder finns då allt i en annan kopia... Detta är jätteviktigt för att inte förlora sina viktiga filer.

Men hoppas ni får tag i bilderna, eller att ni kanske till och med har en backup på dem!

Mvh//colors_

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.