Annons:
Etikettmicrosoft-office
Läst 1275 ggr
Pulcinella2
7/21/05, 4:58 PM

Innehållsförteckning i Word

Sitter här och pular med en text och får inte till innehållsförteckningen riktigt snyggt. Det är ett väldans pill att gå tillbaka och ändra hela tiden när jag lägger till eller tar bort text. Visst finns det något lättare sätt att göra en innehållsförteckning?

//Pulcinella

Annons:
johan
7/21/05, 5:11 PM
#1

Nyckeln till att lyckas med innehållsförtecknar är att använda formatmallarna Rubrik 1, Rubrik 2 etc för rubriker, istället för att skapa rubriker själv genom att göra texten större och fet stil.

Formatmallarna hittar du precis bredvid listan med teckensnitt. Om du tycker att rubrikerna inte matchar det utseendet som du vill ha på dina rubriker kan du enkelt ändra detta genom att gå till Format, Formatmallar & Formatering. Nu öppnas Åtgärdsfönstret till höger och om du håller musen över t ex "Rubrik 1", visas en pil längst till höger. Tryck på pilen och välj Ändra….

I dialogrutan Ändra formatmall kan du ändra utssendet till dina önskemål.

När du ändrar en formatmall så ändras utseendet över allt där du använt denna, vilket ju är enormt tidsbesparande i stora dokument.

Nu när du har formatmallar över allt, så är du redo att skapa innehållsförteckningen. Ställ dig på den plats i dokumentet där du vill ha förteckningen och välj Infoga, Referens, Index och förteckningar. Välj därefter fliken Innehållsförteckning.

I botten av dialogrutan kan du välja stil för innehållsförteckningar och hur många nivåer som ska användas. (Rubrik 1, 2, 3 etc). När du valt önskad stil trycker du på Ok.

När du nu lägger till text och rubriker så kommer innehållsförteckningen automatiskt kunna uppdateras, men du måste själv aktivera själv uppdateringen. Detta görs enklast genom att högerklicka på innehållsförteckningen och välja Uppdatera. Välj därefter att uppdatera antingen hela tabellen, eller endast sidnummer. Har du lagt till nya rubriker, är det bäst att uppdatera hela tabellen.

Lycka till!

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Pulcinella2
7/21/05, 5:13 PM
#2

Ska testa. Tack för hjälpen!

//P

Upp till toppen
Annons: