Annons:
Etikettinternet
Läst 68106 ggr
johan
3/13/09, 1:51 PM

Hotmail får stöd för POP3

Med POP3-stöd kan du läsa e-post från Hotmail i vanliga e-postklienter som Outlook, Windows Live Mail, Gmail och i princip alla andra e-postprogram. Här hittar du inställningarna.

POP server / Inkommande server: pop3.live.com (Port 995)  
POP SSL required? Yes
Användarnamn: Din hotmail-adress / Windows Live Id-konto
Lösenord: Ditt vanliga lösenord till Hotmail
SMTP server / Utgående server: smtp.live.com (Port 25 or 587)  
Authentication required? Ja, samma som inloggningsuppgifterna 
TLS/SSL required? Ja

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Annons:
pentsium
3/13/09, 5:32 PM
#1

Bara 13 år för sent:P

Gustav-IV
3/13/09, 6:18 PM
#2

Va?! Jag är säker på att jag kört med Hotmail på pop. Iofs 7-8 år sedan, men visst har det fungerat tidigare?!

I vilket fall, stort tack för tipset.

johan
3/13/09, 8:15 PM
#3

#2: Det fanns stöd för Hotmail i Outlook Express, men det var inte pop. Man har kunnat köra POP om man haft Hotmail Plus eller vad det nu hette. Nu är det gratis.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

guraknugen
3/13/09, 8:38 PM
#4

#0: Visste inte att det fanns ett e-postprogram (= e-postklient?) som heter GMail, och ändå använder jag GMail, som webbmail, alltså en sorts motsvarighet till Hotmail, Operamail, Yahoo med fler. Själv hanterar jag min e-post utan egen klient i de flesta fall, alltså direkt i webbläsaren. Dock har jag funnit det praktiskt att i vissa fall SKRIVA e-post i en e-postklient, i mitt fall Opera M2 (Operas inbyggda e-postklient) och då har det varit POP3 som gällt ända sedan första dagen jag hade hört talas om GMail.

Nu har GMail även stöd för IMAP, vilket jag testat lite. Kan definitivt se poängen med det, men det passar inte mig, eftersom jag vill lämna kvar e-post på servern men ta bort dem från min hårddisk, vilket gick utmärkt med POP3 men inte med IMAP, så vitt jag har lyckats lista ut.

charlie
3/13/09, 10:06 PM
#5

Man kan anvande GMail som en mail aggregator. Dvs man later gmail hamta alla email och sedan behover man inte ha kopplingar till alla sina epost konton fran sitt mailprogram. En annan fordel ar att man alltid kan kontrollera sina mail via HTTP, fran internet cafeer etc.

IMAP till skillnad mot POP sparar default alla mail pa servern.

---

johan
3/13/09, 10:53 PM
#6

Jag hämtar alla min mailkonton till Gmail. Sedan använder jag Gmails IMAP-tjänst för att läsa mail i telefon och ipod touch, samt använder Gmail som min mailklient för privat e-post.

För jobbmail använder jag Outlook 2007 mot Exchange.

En stor fördel med IMAP framför POP är att IMAP kommer ihåg vad du läst och svarat på, så om jag läser ett mail i telefonen ser det läst ut både på ipoden och på gmail.

POP hämtar bara posten och har inte den blekaste aning om var och när jag läst det.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Annons:
Gustav-IV
3/13/09, 11:10 PM
#7

IMAP sparar mail o svar på servern medan pop _inte_ gör det.

Samma sak som #6 sa, men lite enklare.

johan
3/13/09, 11:20 PM
#8

#7: Nja. Jag tolkade Charlie som att IMAP lämnar kvar alla mail på servern, medan POP laddar ned dom och som standard tar bort dom från servern.

Det jag syftade på är att IMAP håller koll på läs-statusen på mailen.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

guraknugen
3/14/09, 3:45 PM
#9

Då kanske det är Opera M2 som gör fel då. När jag körde POP3 i Opera M2 för GMail-kontot, fanns en ruta i inställningarna att kryssa i som löd något i stil med ”Lämna kvar e-post på servern”. Den hade jag altid ibockad, så nbär jag raderade mina lokala meddelanden och sedan loggade in på www.gmail.com så var alla meddelanden kvar, precis som jag ville.

När jag nyligen för skojs skull testade IMAP på GMail med Opera M2 fanns ingen sådan ruta att bocka i (fast den var borttagen för POP3 också, märkte jag, förmodligen något de ändrat på på senare tid i Opera M2).

När jag frågade på Operas IRC-chat fick jag svaret att om man använder IMAP (med Opera M2, åtminstone) så raderas epost på servern när man raderar dem med raderaknappen i Opera M2.

Men nu när ni säger att det inte är så, måste jag ju bara testa… Får väl skriva något skräpmail till mig själv som jag sedan raderar och så får jag väl gå in och titta vad som hände…

Antar att jag återkommer…

guraknugen
3/14/09, 4:20 PM
#10

Okej, har just testat, men reserverar mig för att detta kanske bara gäller Opera M2:

Skapade två epostkonton i M2, ett POP3 och ett IMAP.

Skrev ett skräpmeddelande till mig själv och skickade. Gick in på www.gmail.com, loggade in och verifierade att meddelandet kommit fram.

I inställningarna till POP3-kontot har jag bockat i rutan ”Lämna brev på server”. Någon sådan ruta fanns inte för IMAP.

Laddade ner alla meddelanden via POP3, hittade mitt skräpmeddelande och tog bort det i Opera M2.

Uppdaterade sida på www.gmail.com. Meddelandet var kvar.

Gjorde samma sak via IMAP i Opera M2. Meddelandet var borta.

Då jag aldrig vill ta bort meddelanden från servern över huvud taget (eftersom jag vill ha dem kvar att söka på i framtiden) samtidigt som jag inte vill spara epost lokalt (har roligare saker att fylla mina hårddiskar med), så verkar det som att POP3 är det som passar just mig, om jag bockar i ovan nämnda ruta.

Dessutom, på den tiden när jag faktiskt laddade ner alla meddelanden från servern, upptäckte jag att Opera blev rätt segt att starta upp efter ca 10000 meddelanden. Är medlem i ett antal epost-listor, så det blir snabbt en hel del, det brukar väl droppa in kanske hundra meddelanden per dag på det konto jag reserverat för just epostlistor. Lite svårt att säga exakt,för när man fått nya meddelanden står det hur många man fått, men inte i antalet meddelanden utan i antal trådar, vilket oftast blir något helt annat.

Då jag egentligen bara använder M2 för att skicka epost, inte för att läsa dem, så använder jag i praktiken varken POP3 eller IMAP, i och för sig. Det lär väl vara SMTP då.

Upp till toppen
Annons: