Internet

Hotmail får stöd för POP3

2009-03-13 13:51 #0 av: johan

Med POP3-stöd kan du läsa e-post från Hotmail i vanliga e-postklienter som Outlook, Windows Live Mail, Gmail och i princip alla andra e-postprogram. Här hittar du inställningarna.

POP server / Inkommande server: pop3.live.com (Port 995)  
POP SSL required? Yes
Användarnamn: Din hotmail-adress / Windows Live Id-konto
Lösenord: Ditt vanliga lösenord till Hotmail
SMTP server / Utgående server: smtp.live.com (Port 25 or 587)  
Authentication required? Ja, samma som inloggningsuppgifterna 
TLS/SSL required? Ja

 

Anmäl
2009-03-13 17:32 #1 av: pentsium

Bara 13 år för sent:P

Anmäl
2009-03-13 18:18 #2 av: Gustav-IV

Va?! Jag är säker på att jag kört med Hotmail på pop. Iofs 7-8 år sedan, men visst har det fungerat tidigare?!

I vilket fall, stort tack för tipset.

Anmäl
2009-03-13 20:15 #3 av: johan

#2: Det fanns stöd för Hotmail i Outlook Express, men det var inte pop. Man har kunnat köra POP om man haft Hotmail Plus eller vad det nu hette. Nu är det gratis.

 

Anmäl
2009-03-13 20:38 #4 av: guraknugen

#0: Visste inte att det fanns ett e-postprogram (= e-postklient?) som heter GMail, och ändå använder jag GMail, som webbmail, alltså en sorts motsvarighet till Hotmail, Operamail, Yahoo med fler. Själv hanterar jag min e-post utan egen klient i de flesta fall, alltså direkt i webbläsaren. Dock har jag funnit det praktiskt att i vissa fall SKRIVA e-post i en e-postklient, i mitt fall Opera M2 (Operas inbyggda e-postklient) och då har det varit POP3 som gällt ända sedan första dagen jag hade hört talas om GMail.

Nu har GMail även stöd för IMAP, vilket jag testat lite. Kan definitivt se poängen med det, men det passar inte mig, eftersom jag vill lämna kvar e-post på servern men ta bort dem från min hårddisk, vilket gick utmärkt med POP3 men inte med IMAP, så vitt jag har lyckats lista ut.

Anmäl
2009-03-13 22:06 #5 av: charlie

Man kan anvande GMail som en mail aggregator. Dvs man later gmail hamta alla email och sedan behover man inte ha kopplingar till alla sina epost konton fran sitt mailprogram. En annan fordel ar att man alltid kan kontrollera sina mail via HTTP, fran internet cafeer etc.

IMAP till skillnad mot POP sparar default alla mail pa servern.

---

Anmäl
2009-03-13 22:53 #6 av: johan

Jag hämtar alla min mailkonton till Gmail. Sedan använder jag Gmails IMAP-tjänst för att läsa mail i telefon och ipod touch, samt använder Gmail som min mailklient för privat e-post.

För jobbmail använder jag Outlook 2007 mot Exchange.

En stor fördel med IMAP framför POP är att IMAP kommer ihåg vad du läst och svarat på, så om jag läser ett mail i telefonen ser det läst ut både på ipoden och på gmail.

POP hämtar bara posten och har inte den blekaste aning om var och när jag läst det.

 

Anmäl
2009-03-13 23:10 #7 av: Gustav-IV

IMAP sparar mail o svar på servern medan pop _inte_ gör det.

 

Samma sak som #6 sa, men lite enklare.

Anmäl
2009-03-13 23:20 #8 av: johan

#7: Nja. Jag tolkade Charlie som att IMAP lämnar kvar alla mail på servern, medan POP laddar ned dom och som standard tar bort dom från servern.

Det jag syftade på är att IMAP håller koll på läs-statusen på mailen.

 

Anmäl
2009-03-14 15:45 #9 av: guraknugen

Då kanske det är Opera M2 som gör fel då. När jag körde POP3 i Opera M2 för GMail-kontot, fanns en ruta i inställningarna att kryssa i som löd något i stil med ”Lämna kvar e-post på servern”. Den hade jag altid ibockad, så nbär jag raderade mina lokala meddelanden och sedan loggade in på www.gmail.com så var alla meddelanden kvar, precis som jag ville.

När jag nyligen för skojs skull testade IMAP på GMail med Opera M2 fanns ingen sådan ruta att bocka i (fast den var borttagen för POP3 också, märkte jag, förmodligen något de ändrat på på senare tid i Opera M2).

När jag frågade på Operas IRC-chat fick jag svaret att om man använder IMAP (med Opera M2, åtminstone) så raderas epost på servern när man raderar dem med raderaknappen i Opera M2.

Men nu när ni säger att det inte är så, måste jag ju bara testa… Får väl skriva något skräpmail till mig själv som jag sedan raderar och så får jag väl gå in och titta vad som hände…

Antar att jag återkommer…

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.