Fildelning

Brandvägg och kör DC++

2006-03-10 17:55 #0 av: Kaj

Om du kör DC++, Direct Connect och samtidigt använder dig av en brandvägg kan det hända att du aldrig ser några träffar då du söker efter filer. Detta är inget fel och det är enkelt avhjälpt.

Många hubbar i Direct Connect nätverket kräver att du skall vara i Active mode. Om du inte är det kommer du aldrig se några träffresultat då du gör sökningar. Om du har en brandvägg är det speciellt viktigt att du ser till att du är i Active Mode och att rätt ip nummer är satt i din klient respektive din brandvägg för att det skall fungera.

Först
Konfigurera din brandvägg så att den släpper igenom trafik på en port som du sedan konfigurerar i din klient (se nedan). Detta gäller även om du har en mjuk brandvägg typ den som kommer med Windows XP. (Om du är osäker kan du bara svara ja på frågan att alltid tillåta trafik för detta program som brukar komma upp på de mjuka brandväggarna). Med en hårdvaru brandvägg måste du dock konfigurera upp rätt port och tillåta den för både TCP och UDP trafik. Den port som rekommenderas i DC är port 1412 men du kan ju använda vilken du vill som inte är upptagen.

Nu är det dags att konfigurera din DC klient
Starta din DC klient och gå in i settings och välj Connection settings. Där väljer du Active mode och skriver in dit IP nummer och den port du vill ha (förslag är 1412) på både TCP och UDP. Ditt ip nummer får du enkelt genom att klicka på den lilla ikonen längs ner till höger på din dator som ser ut som två datorer tillsammans. Klicka därefter på support fliken så dyker ditt ip nummer upp. Detta nummer skriver du in i din DC klient under settings enligt ovan.

Vissa bredbandsleverantörer byter IP nummer för dig med jämna mellanrum. Om du gör sökningar i DC och märker att du aldrig får några träffar är det förmodligen så att du då fått ett nytt IP nummer. Sök då upp dit IP nummer enligt ovan och gå in i DC klienten och sätt det nya numret så skall det fungera.

Relaterade länkar

Av: kaj

Datum för publicering

  • 2006-03-10
Anmäl
2006-04-05 22:44 #1 av: rumpino

tack för en trevlig artikel.

 sitter hemma hos min tjej o försöker få dc++ att fungera. har tagit hem senaste versionen 0.689 men får inte upp några sökresutlat.

valde 'direct connection' som anslutningsmetod och active. hon har ingen brandvägg alls... isp är glocalnet.

några ideér vad det kan vara för fel?

problemet uppstod efter ett virus jag lyckades få bort helt. har scannat av burken med flera olika program och inte funnit det igen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.