SharePoint

Ändra en SharePoint site med hjälp av Frontpage

2005-10-12 18:00 #0 av: manpeace

Även om man kan göra mycket i det inbyggda gränssnittet i SharePoints siter så kan det ibland hända att man vill göra en ändring som inte går att göra därifrån. Då kan man använda sig av Frontpage 2003 i stälet.

SharePoint är integrerat med Frontpage 2003 (inte äldre versioner av Frontpage). Det innebär att du har alla funktioner direkt i Frontpage såsom webbdelar ytor etc.

Det finns många bra sätt att arbeta med Frontpage 2003 för SharePoint. Du kanske vill lägga till egna länkar till den översta länkraden, skapa flera zoner på din startsida dit du kan dra nya webbdelar, ändra webbdelar till xslt datavyer och mycket mer. Allt detta kan du göra mha. Frontpage 2003.

Var bara lite försiktig eftersom du faktiskt jobbar på ganska djup nivå och lätt kan förstöra din site.

Det krävs att du är minst webbplatsdesiger för att kunna jobba med siten i Frontpage 2003.

Starta Fronpage och välj Öppna webbplats från arkivmenyn. Skriv url:en till din site's startsida.
Nu öppnas din site och du kan börja göra dina ändringar. (Om nte startsidan visas skall du klicka filen default.aspx i menyn till vänster).
Som du kan se är nu hela sidan uppdelad i ett antal zoner som heter Left, Right osv (beroendes på din sidas utseende). Dessa är de områden som du kan lägga webbdelar i. Det går även att redigera och ändra andra delar på siten om man vill.

Att t ex lägga till en länk till huvudnavigeringen gör du genom att dubbelklicka på hela huvudnavigeringsytan högst upp. Nu får du upp en dialogruta där du kan lägga till /ta bort eller ändra på befintliga länkar.

Relaterade länkar

Av: manpeace

Datum för publicering

  • 2005-10-12

Vill du skapa en ny zon att lägga webdelar i så går du till menyn data och väljer Infoga webbdelszon. Du kan då skapa en valfri zon och även bestämma hur den skall se ut. När du är klar kommer du att kunna lägga dit listor och dokument precis som du kan göra i de inbyggda zonerna (Left, Right osv).

Du kommer att se att det finns en massa kul grejor du kan göra för att få din sida mer specialanpassad efter dina behov. Men ifall du inte är riktigt säker på vad du gör och hur Frontpage 2003 fungerar ihop med SharePoint så tycker jag att du först skall skapa en testsite som du kan leka lite med. Den kan du sedan ta bort när du känner att du behärskar allt och vet hur resultatet verkligen kommer att se ut och fungera.

Anmäl
2016-07-02 17:36 #1 av: Anita-

Tror du att man kan importera en Hemsida gjort i Frontpage till SharePoint för att sen fortsätta med den där. Med tanke på att Frontpage inte uppdateras längre

Anmäl
2016-07-13 09:19 #2 av: Kaj

Se mitt andra svar på din fråga.
Den här artikeln är skriven för SharePoint 2003 och gäller inte längre för de nyare versionerna av SharePoint.

http://datorn.ifokus.se/discussions/5777e0328e0e7405f90011b6-frontpagesharepoint?discussions-1

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.