Annons:
Etikettfildelning
Läst 5905 ggr
Kaj
2006-03-10 17:36

TTH Root i DC++

vad menas med TTH root och hur kan man ha nytta av det? TTH root är ett sätt som används av Direct Connect för att hasha (indexera och märka) filer p2p nätverk som gör att de blir unika oavsett vad du namnger filen.

I början hade man problem i P2P nätverk som Direct Connect med att folk döpte filer till ett känt namn (t ex en film eller en låt) men när man tog hem filen upptäckte man att det inte var den filmen eller låten. Detta gjordes av taskiga personer som ville luras genom att låta dig tanka hem en fil för att sedan upptäcka att det var en helt annan fil än vad du hade tänkt dig. Detta utnyttjades även av seriösa organisationer för att lura folk att ta hem det de trodde var en film t ex men att det sedan visade sig vara en dummy fil som inte gick att ta bort.

För att råda bot på detta så la man till TTH hashing på filerna i Direct Connect. Det innebär att filerna automatiskt gås igenom av din klient som räknar fram en hashad textsträng som är framräknad på det fysiska innehållet i själva filen utan att ta hänsyn till filnamnet eller vilken filtyp det är. Om du t ex lägger upp en musikfil så får den automatiskt ett TTH värde som kommer att vara likadant för alla. Skulle någon ändra i den filen eller lägga upp en fil med samma namn men med ett annat innehåll så kommer den filens TTH vara helt olika din. På så sätt kan man enkelt se om en fil är riktig eller om den är en fake.

Om du är misstänksam ifall en fil verkligen är den du vill ha så gör en sökning på filens namn och jämför TTH-värdena på filen. Om du hittar någon som har olika TTH värden från andra i samma sökresultat bör du inte ta hem den utan ta hem den fil vars TTH värde överensstämmer med flera andra i sökresultatet

Relaterade länkar

Av: kaj

Datum för publicering

  • 2006-03-10
Annons:
Tom
2006-03-27 15:44
#1

Smart! Tack!

  Tom

Upp till toppen
Annons: