2005-08-03 17:54 #0 av: johan

Lär dig lite smarta sätt att navigera mellan kalkylbladen.

Har du arbetsböcker med många kalkylblad? Isåfall är du säkert välbekant med de små pilknapparna som flyttar dig mellan kalkylbladen i Excel. För att flytta dig framåt eller bakåt bland kalkylbladen så kan du även använda kortkommandot CTRL+Page Up eller CTRL+Page Down.

Ett annat alternativ är att högerklicka på pilknapparna till vänster om kalkylbladen. När du gör det så öppnas en lista där du enkelt kan hoppa till önskat kalkylblad.

Syns inte alla blad i menyn, kan du välja sista alternativet Fler blad... och få en dialogruta med alla blad. Tyvär visas inte bladen i bokstavsordning, men du kan ändå snabbt hoppa till ett visst blad genom att ställa dig i listan och snabbt skriva de första bokstäverna i bladets namn för att hoppa till dig. Men du måste skriva snabbt!

Ett tredje alternativ för snabbare navigering är att hålla ner Skifttangenten när du pekar på de inre förflyttningspilarna. Istället för att hoppa ett kalkylblad i taget åt höger eller vänster så flyttas du "skärmvis" framåt. Dvs du flyttas så många kalkylblad framåt eller bakåt som just nu visas på skärmen.

Bläddringspilarna i Excel har många hemligheter!

Svårighetsgrad

Svårighetsgrad: Lätt 

Av: johan

Datum för publicering

  • 2005-08-03