Varningar

Microsoft lanserar webbkameror

2006-06-15 18:49 #0 av: johan

LifeCams är en ny serie webkameror från Microsoft som förenklar videokommunikation med vänner och familj. Först ut är LifeCam VX-6000 och LifeCam VX-3000 – båda är optimerade för användning med Windows Live Messenger.

(texten kopierade från Microsofts pressrelease)

Optimerad för Windows Live Messenger

Windows Live Call knapp: Windows Live-knappen är placerad högst upp på varje LifeCam modell och förenklar uppstarten av videosamtalet genom att de åtskilliga steg som vanligtvis krävs för att starta upp, ersätts av ett enkelt knapptryck. När användaren trycker på knappen syns "Buddy Picker" - ett verktyg som endast visar de vänner som är online just då. Enkelt väljer man vännens namn och videosamtalet är igång.

LifeCam instrumentpanel: LifeCam instrumentpanel gör det enklare för användaren att koncentrera sig på samtalet då inget letande efter manövreringsknapparna krävs. LifeCam instrumentpanel är nämligen inbyggd i Windows Live Messenger för enkel access till de kontroller användaren behöver mest, så som "panorera", "tilt" och "zoom".

One touch blogging: "One touch blogging" gör det enklare för användaren att lägga upp högupplösta bilder i bloggen. Windows Live Spaces är en av de snabbast växande blogg communities i världen, med mer än 50 miljoner individuella Spaces. Nu kan användare lägga upp High Definition LifeCam bilder direkt på deras Windows Live Space blog med ett enkelt klick inifrån LifeCam fönstret.

"Då vi försökt att ytterligare utveckla Windows Live för att möta de nya behov som finns för digital kommunikation har det känts naturligt att utöka samarbetet med den interna kompetens som finns hos Microsoft", säger Martin Taylor, vice vd för Windows Live och MSN hos Microsoft. "Vårt samarbete med Microsoft Hardware teamet kommer att spela en stor roll i utvecklingen av Windows Live Messenger och möjliggöra för oss att leverera vad vi utlovat - att hjälpa människor fördjupa sina relationer med vänner och familj."

Enklare än någonsin

Den nya LifeCam-serien erbjuder inte bara en förenklad funktionalitet, utan även oöverträffad bild- och ljudkvalitet. LifeCam VX-6000 erbjuder marknadens bästa stillbildskvalitet (5.0 megapixlar interpolerat), High Definition video (1.3 megapixlar)[2] och 3 x digital zoom. En 71-gradig vidvinkel ger tillräckligt utrymme för tre personer att delta i videokonversationen. Microsoft LifeCam VX-3000 ger High Definition stillbildskvalitet (1.3 megapixlar interpolerade) och kvalitativ video (640x480 pixlar). Båda LifeCams har en inbyggd mikrofon med aktiv ljudreducering som säkerställer en klar ljudbild utan att behöva köpa till extra headsets eller externa mikrofoner.

För båda webkamerorna tillkommer videoeffekter som exempelvis fallande snö och blinkande stjärnor, så att användaren skall kunna personalisera och förstärka bakgrunden till videosamtalet. Lifecams inkluderar också en universell fästanordning för enkel och trygg fastsättning till i stort sätt vilken monitorstorlek som helst. Microsoft LifeCam webkameror finns tillgängliga i butik i slutet av juli till det rekommenderade priset 949 kr för och 499 kr Lifecam VX-3000.

 

Av: johan

Datum för publicering

  • 2006-06-15
Anmäl
2011-12-08 11:46 #1 av: Gahella

Googlade på webbkamera och hamnade här.

Och min fråga är om det finns ett billigare alternativ än dessa men som är lika bra?


Anmäl
2011-12-08 15:24 #2 av: [Beavis]

Med tanke på att Johan skrev den artikeln 2006 har nog iaf dessa sjunkit i pris.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-12-10 15:24 #3 av: Gahella

Tack Beavis för svaret. Ja så är det faktiskt, såg det då jag började googla lite mer på den. Upptäckte även en bra testsida om senare modeller :)


Anmäl
2011-12-10 15:31 #4 av: [Beavis]

Bra, jag kom på att mitt svar lät lite sarkastiskt. Det var inte riktigt meningen. Men ja det finns ju testsidor för det mesta. Och webbkamerorna varierar rätt mycket i pris efter prestanda,märke och kvalité. Och eftersom MS är störst fortfarande så är de nog alla optimerade för windows.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2011-12-10 19:42 #5 av: Gahella

Det var lugnt då jag höll med dig :)

Ja tur det finns testsidor, för mycket att sätta sig in i annars :S

 

 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.