2005-08-03 16:55 #0 av: johan

Om du hör till dem som "går den långa vägen" när du vill komma åt t ex dialogrutorna Utskriftsformat eller Styckesformat kanske du blir glad över att höra att det finns enkla dubbelklick-tricks som öppnar dialogrutorna.

Vi börjar med Utskriftsformat (1). Genom att dubbelklicka med vänster musknapp på din Word-linjal (helst i någon av de grå ändarna för att undvika att sätta ett tabbstopp också) öppnar du dialogrutan snabbt och enkelt. Om du inte ser linjalen tar du fram den genom att välja Visa, Linjal.

Nu över till Styckesformat. Genom att dubbelklicka med vänster musknapp på linjalens timglassymbol (2) öppnar du denna dialogruta. Vi fortsätter med Format, Tabbar. Om du har satt ett tabbstopp på linjalen och vill formatera detta via Format, Tabbar kan du prova att dubbelklicka med HÖGER musknapp på tabben (3) för att ta fram dialogrutan.

Till sist dialogrutan Anpassa som används för att anpassa verktygsrader. Normalt sett hittar du dialogrutan via Visa, Verktygsfält, Anpassa. Prova istället att dubbelklicka på en tom grå yta efter ett verktygsfält (4) (alltså på den plats som är kvar efter ett verktygsfälts sista knapp). Vips dyker dialogrutan upp.

1. Dubbelklicka här för att visa Utskriftsformat
2. Dubbelklicka här för Styckeformat
3. Dubbelklicka med högermusknapp här för att visa Tabbar
4. Dubbelklicka här för att visa Anpassa

1. Dubbelklicka här för att visa Utskriftsformat 2. Dubbelklicka här för Styckeformat 3. Dubbelklicka med högermusknapp här för att visa Tabbar 4. Dubbelklicka här för att visa Anpassa

 

Svårighetsgrad

Svårighetsgrad: Lätt 

Av: johan

Datum för publicering

  • 2005-08-03