2005-07-24 21:33 #0 av: johan

klj

Windows Messenger har sedan länge kommit med när du installerat Windows. De funktioner som finns i Windows Messenger är framför allt möjligheterna att chatta, få fjärrhjälp och prata med mikrofon och videokamera.

Men det finns också en roligare version av Messenger. Denna heter MSN Messenger och innehåller betydligt fler funktioner än Windows Messenger.

Livligare chatt

När du chattar med dina vänner kan du precis som förut skicka ”smileys” eller ”emoticons”, dvs. små glada eller ledsna ansikten eller andra figurer. Men nu kan du även skicka ”vibbar” vilket gör att fönstret hos den du chattar med skakar under en kort tid. Perfekt för att få lite uppmärksamhet! (För att inte tala om hur störande det är när det händer för ofta…) Funktionen ”blinkningar” skickar en kort animerad filmsnutt på mottagarens skärm. Det kan vara allt från flygande pussar till gitarrer som slås i bitar i sann rockstjärneanda!

Blinkningarna är också en av många nya funktioner där man kan köpa fler animeringar. Personligen kommer jag klara mig utan att betala för dessa, då det är ett rätt onödigt om än småkul nöje.

Precis som förut kan du ha en personlig bild som visas för den du chattar med. Nu kan du även göra en avatar som ändrar utseende beroende på hur du känner dig. Även dessa är en betaltjänst, men kan säkert locka samma publik som köper mycket ringsignaler eller skal till mobilen.

Som avslutning på avdelningen anpassningar av utseendet kan du välja vilken bakgrund du vill ska visas i chattfönstret.

Personliga meddelanden och din egna sida

Det har länge varit populärt att skriva små meddelanden i sitt visningsnamn. Nu har detta blivit enklare så att du dels har ditt vanliga visningsnamn och dessutom kan skriva en personlig hälsning som visas när du loggar in.

Dessutom kan du få MSN Messenger att automatiskt visa vad du för tillfället lyssnar på för musik. Detta kräver dock att du använder Windows Media Player som musikspelare.

MSN har även hakat på trenden med ”bloggar” och erbjuder nu tjänsten MSN Spaces (spaces.msn.com). På MSN Spaces kan du enkelt lägga upp en egen webbsida där du kan ha en blogg (dagbok på nätet), fotoalbum och lite annat. Använder du detta så kan MSN Messenger visa information från MSN Spaces direkt på ditt kontaktkort i Messengern. (Fast det är ju så klart här på iFokus som du ska ha din blogg och ditt fotoalbum. J)

Dela foton och filer

Det har även blivit lättare än någonsin att visa dina foton för den du chattar med. Under valet Åtgärder kan du välja Fotodelning. När båda öppnat Fotodelningen är det enkelt att lägga till bilder för att sedan visa dessa i ett bildspel. Perfekt för att låta vännerna eller familjen se vad man gjort på semestern!

Behöver du dela filer med en vän kan du precis som tidigare skicka filer via Messengern. Nu kan du även starta Fildelning vilket gör det enklare att dela många filer på en gång. Den här funktionen kräver dock att din brandvägg tillåter detta.

 

Relaterade länkar

Av: johan

Datum för publicering

  • 2005-07-24