Etikettinternet
Läst 16325 ggr
deeman
2014-08-13, 16:17

Prenumerera på RSS- flöden via Outlook

Det finns en funktion i Microsoft Outlook som gör det möjligt att prenumerera på en eller flera s k RSS-kanaler, dvs ett flöde, eller ett strömmande flöde av nyheter och få det presenterat på din skärm, i Outlook. Guiden är skriven utifrån användandet av Outlook 2007 - processen är troligen snarlik i nyare versioner.

I guiden används:

 • Google Chrome
 • Microsoft Outlook 2007

Jag beskriver denna gång utifrån mitt egna förfarande och tillvägagångssätt:

Jag vill lägga till RSS- flödet i Microsoft Outlook från en sajt jag gillar som heter Webbfunktion, se http://webbfunktion.com/.

 1. Jag besöker sajten och letar efter en RSS- ikon(en orange ikon med vita radiovågor). Dessa ligger vanligtvis vid sidfoten längst ned på sidan, jag bläddrar ned direkt till slutet av sidan med knappen [END].

 2. Under rubriken  "Kontakt & följ" ser jag en RSS- ikonmed texten "Prenumerera på Webbfunktion" till höger denne.

 3. Jag högerklickar på texten och väljer Kopiera länkadress.

 4. Jag startar Microsoft Outlook och går till: E-postmappar Personliga mappar, högerklickar på RSS-feeds och väljer "Lägg till en ny RSS-feed".

   

 5. Klistrar  in [Ctrl]+[V] adressen vi kopierade tidigare och klickar på Lägg Till.

 6. Svarar Ja på frågan om jag vill lägga till RSS- flödet….

Importen av flödet börjar och jag kan direkt börja läsa informationen som presenteras för mig.(Post/Artikelrubrik till vänster och själva artikeln till höger). Hädanefter när Webbfunktion.com gör ett nytt inlägg på sina sajt så får jag det också till mitt flöde, min RSS- prenumeration. Ett annat namn för det man nu gör kan kallas för "Omvärldsbevakning" klaschigt va? ;-)

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


 • Redigerat av johan 2020-10-21, 07:54
Upp till toppen