Etiketttillbehör
Läst 825 ggr
Lona
2019-10-13, 17:20

Hjälp! Ny elkabel till datorn?!

Jag har en laptop från Asus, köpt 2013. Nu har laddkabeln gått sönder och jag behöver en ny. Dessvärre är det inte originalsladden jag har utan en från iGo, någon form av adapter med en lös, utbytbar kontakt (själva pluppen som man stoppar in i datorn). 
Jag fick rådet på Elgiganten att kolla i datorn vad det är för modell/vad den har för uttag, men batteriet är urladdat så jag kan alltså inte få igång den. Personalen såg ut som fågelholkar när jag visade min sladd (den är trots allt köpt i samma affär för några år sedan).

Jag tror att en av de här skulle kunna passa, scrolla till andra raden uppifrån. Kontakten borde i så fall vara en sån som ligger längst nere till höger på respektive bild.

https://www.teknikdelar.se/stromadapter/-laptopladdare-1/
Någon som vet vad den typen av kontakt kallas?
Om jag köper en av adaptrarna, vilken ska man ha?? Det är ett vanligt vägguttag som sladden skall vara ansluten till, men vad ska den konvertera till (alltså, vad ska in i datorn)? Det måste ju finnas någon standardstyrka för laptops?

Eller kan man helt enkelt ladda datorn via en vanlig USB-sladd? Den har vanliga USB-uttag men där har jag bara laddat från, inte till. Kan jag sabba hela datorn om jag stoppar in en USB-laddarkabel och testar?

Hilfe! //Totalt otekniska Lona🤔


"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok: www.raskva.wordpress.com

Ljungåsen
2019-10-13, 18:15
#1

https://www.itsajten.se/sida/Guide-Laddare-till-laptop Trist nog så finns det ingen solklar standard för vilken spänning / strömstyrka en laptop vill ha, och det måste du veta innan du kan köpa en ny laddare. Det står ingenting på undersidan av laptopen? Eller på den gamla laddaren? Läs gärna länken ovan.

Upp till toppen