# Excel : Delade arbetsböcker
Author: kekke

När man sparar en delad arbetsbok så sparas  
ens personliga inställningar beträffande kolumn-  
bredder, radhöjder, cellformat o.s.v.

För att göra frågan väldigt kort :  
  
Hur blir man av med dessa personliga  
inställningar ?

Dvs. hur öppnar man en delad arbetsbok med  
samma inställningar som den som delade ut  
arbetsboken ?

MVH

/ kekke

## Comment 1
Author: kekke

Kanske är det så här enkelt ?  
  
När Du delar ut den, skydda den samtidigt.  
( Skydda och dela arbetsbok )  

Öppna sedan arbetsboken hos varje  
användare och spara den.  
Förhoppningsvis försvann då alla  
personliga inställningar .... ( kanske )

När det är gjort så ta bort skyddet.  
( Enbart dela arbetsbok )  

Får testa i helgen då jag har tillgång  
till ett nätverk.  
  
/ kekke

## Comment 2
Author: johan

När du delar ut arbetsboken kan du välja vad som ska ingå i den personliga vyn. Om du väljer Verktyg, Dela arbetsbok och går till fliken Avancerat så har du längst ned val om du vill spara personliga inställningar.

Jag är dock lite osäker på om detta även gäller kolumnbredder.

Har du verkligen personliga inställningar för kolumnbredder? Gäller inte det för alla personer?

Mvh // Johan
