13. Övrigt

Kapat mail konto

2010-03-09 21:15 #0 av: beem

Jag fick ett underligt mail idag från en kompis. Jag svarade och frågade vad hon menade. Det visade sig då att hon fått sitt mailkonto kapat och att det gått ut ca 30 mail från hennes adress. Nu undrar jag - vad innebär det för mig - ska jag göra något nu för att skydda mitt konto ? Jag förstår inte alls hur det här fungerar i cybervärlden.Obestämd

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2010-03-09 21:32 #1 av: Inkanyezi

Vanligen när ett mailkonto är "kapat" på det här sättet, så är det inte från det kontot spammet har gått ut, utan att någon dator någonstans har en trojan, ett program, som har satt upp en alldeles egen e-postserver och skickar mail därifrån. Adressen som det ser ut att komma ifrån hämtas ur den datorns e-post på listan över kontakter, så det kan se ut att komma från vem som helst av den personens kontakter.

Det kommer troligen inte alls från din kompis dator, men det är möjligt. Man bör göra en ordentlig sökning efter virus och trojaner.

Anmäl
2010-03-09 22:00 #2 av: beem

Tack för hjälpen. Då ska jag starta Avast.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.