Windows XP, 7 och 8.x

spara sidor i Win.7

2012-03-30 00:22 #0 av: Sessan1

Jag har Win7 och när jag försöker spara sidor, så går det inte att spara i den mapp jag har tänkt mig, utan får nästan gissa mig till i vilken mapp jag kan spara i, men det är inte alltid det går heller. Ngn som vet vad det kan bero på? När jag då har försökt att spara en viss sida i en viss mapp, då finns INTE sidan i den mappen. Vad är problemet att det inte går att spara där man vill??

Hoppas det är rätt ställe att fråga på.

 

 

 

 

Anmäl
2012-03-30 01:21 #1 av: Inkanyezi

Vad menar du med "sidor"? Vad är det du försöker spara, och vilket program är det du använder?

Anmäl
2012-03-30 01:40 #2 av: Sessan1

Program??

När jag försöker spara en sait, t.ex en kattsida, då vill jag ju spara den sidan i kattmappen, Eller hur?? MEN ICKE att det går. Jag får då försöka spara den i ngn annan mapp och sedan gå till filhanteraren och flytta över *kattsidan, till just kattmappen därifrån, så ska det ju inte vara. Det har ALDRIG varit några problem förr, när jag hade Windows XP. Men nu har jag som sagt WIN7. Vad är problemet att jag inte kan spara i rätt mapp??

 

 

 

Anmäl
2012-03-30 06:50 #3 av: Inkanyezi

Det är antagligen någon inställning i programmet som du använder till att öppna sidor på nätet, och det kan vara bra att veta vilket program du använder för att hjälpa dig att lösa problemet. Om det är Firefox, så väljer man menyalternativet Redigera, och därifrån går man in i Inställningar, och i dialogrutan man får upp, första fliken Allmänt, finns val för hur filer ska sparas. Man kan välja en viss mapp, eller att man ska få välja varje gång. Hur det ser ut i olika versioner av Internet Explorer vet jag inte, men troligen är det något liknande.

Anmäl
2012-03-30 18:32 #4 av: Sessan1

Det är Explorer jag använder

 

Anmäl
2012-03-30 20:13 #5 av: Inkanyezi

Jamen ställ in den då, så att du får frågan om var filerna ska sparas. Om det går så är det ungefär på samma sätt som i Firefox, men Microsoft kan ha dolt det under någonting annat käckt namn, som "Internet-alternativ" till exempel i Kontrollpanelen. Men det är helt klart frågan om en inställning. Jag gissar att den går att komma åt via webbläsarens menyer.

Anmäl
2012-03-31 23:03 #6 av: Halvdansken

Vad händer om du klickar på knappen "Add to favorites"? Får du inte upp en ruta då med en lista där du kan välja vilken mapp du vill spara i?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.