13. Övrigt

Åtgärda sårbarhetssökning.

2012-04-27 23:05 #0 av: [SallysPigge]

Hej!

Skulle vilja ha hjälp med min stationära dator, som jag gjorde en sårbarhetssökning med hjälp av mitt virusprogram Kaspersky.

Jag fick upp en lista med vad jag borde göra men jag vet inte hur. Skulle någon vija leda mig igenom detta?

 

Anmäl
2012-04-28 03:02 #1 av: [SallysPigge]

Då jag var lite för snabb med att be om hjälp upptäckte jag att det var bara att klicka på varje och åtgärden gjordes. :-D

Anmäl
2012-04-30 00:34 #2 av: Paltn

Sen vare ju bara skitgrejer den antydde du skulle åtgärda.

Anmäl
2012-04-30 01:02 #3 av: [SallysPigge]

#2 Spelar det någon roll? Kan säga att datorn då inte ville stängas av utan startade om, men det försvann efter detta. Sedan om det hade med det att göra vet jag ej. Men nu är datorn normal igen.

Och om det är skitgrejer eller inte har inte med saken att göra.

Anmäl
2012-04-30 07:28 #4 av: Paltn

oj oj oj då

Anmäl
2012-04-30 13:41 #5 av: [SallysPigge]

#4 Ja men vad då? Även om det är skitgjrejer för dig så är det inte det för alla. Men jag löste det ju, så det var ju inga problem som jag först trodde. :-)

Anmäl
2012-04-30 14:33 #6 av: Paltn

Nu sitter nog många som brukar skriva och läsa här och småkrattar innombords.

Brukar nämnas och gnällas hur vi/de som kan datorer bemöter de som inte kan med oförskämdhet eller med dålig attityd. Och sen bemöts motsatt sida precis likadant, omotiverat dvs.

Herregud fäll in taggarna och landa igen, vad jag menade med att det var skitgrejer var just det, det är skitgrejer som det där programmet tagit upp som problem för dig. ALLA sånna där programs undersökningar om vad som bör åtgärdas eller inte åtgärdas bör tas med en nypa salt. Då det är deras åsikt om hur en dator ska vara inställd de går efter, de där åtgärderna som finns uppraddade gör din dator inget ont av att vara som de var. Windows har själv ett inbyggt sånt där program som scannar din dator i realtid och nämnder "problem" med den lilla flaggan vid nedre högra hörnet, även där raddas det upp "åtgärder" som är rena skitsakerna och inget som orskar något problem (tas även upp viktiga saker förståss).

Sen nämner du inte vad för problem som föranledde att du gjorde undersökningen från början, du nämner något kryptiskt om att den startade om istället för att stänga av sig, vilket mycket väl kunnat vara kaspersky självt som gjorde det för att det inte var nöjt med dina iställningar.

Tala hellre om vad för problem du hade som gjorde att du valde göra undersökningen så "vi/de" som kan datorer kan hjälpa dig, för de där listade "problemen" är och kommer alltid vara skitgrejer oavsett vem som sitter framför skärmen, absolut inget som kan orsaka problem för en hemmadator. Det är punkter som "kan" föranleda till intrång i datorn vilket jag starkt, mycket starkt misstror du kommer råka ut för genom de där kryphålen på en vanlig hemmadator för vanligt hederligt hemmabruk. Det är alltså inte "dåligt" att åtgärda dem, men det är knappast något som kunnat fixa något problem för dig annat än att göra din dator lite lite lite lite säkrare.

Så, vad var problemet som föranledde sökningen?

Med vänliga hälsningar

//Nåldynan

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.