Program för PC

Program att spela in video?

2012-05-17 00:40 #0 av: Paimon

Nån som vet bra program man kan använda för att spela in video ifrån nätet, t ex SVT Play eller liknande?

Anmäl
2012-05-17 10:33 #1 av: [PeterWem]

http://blajblu.se/2011/01/04/rippa-fran-svt-play/

Anmäl
2012-05-17 13:33 #2 av: Paimon

Fast man måste ha Mac för de, kör Windows.

Anmäl
2012-05-18 11:12 #3 av: Kaj

Freemake har en gratis Video Downloader som ma´n kan ladda ner filmer från en massa olika siter ifrån t ex YouTube, facebook etc. Den säger att den kan ladda ner från 10.000 + siter. Den fungerar så att om man anger en adress till en streaming site så rippar den själva strömmen av videon och sparar ner till disk.

Men om du vill ha ett program där du skall kunna rippa en film som ännu int3e har visats (via en tidinställning) då fungerar det inte. Du måste alltså klistra in länken till filmen eller programmet i Freemake Video Downloader för att den skall kunna spara den till din hårddisk (i valfritt format kan tilläggas)

Anmäl
2012-05-19 11:33 #4 av: papa-bear

i kommentarerna som finns dit man kommer om man klickar på länken i #1, finns det en förklaring till hur man laddar ner undertexter, jag provade på senaste avsnittet av djursjukhuset, engelska program skulle jag tro har sina texter med i själva programmet, men i alla fall, så här gör man för att ladda ner undertexterna från svtplay:

1. Leta upp det program som du vill hämta undertexter från på SVT play.

2. Kör du Safari väljer du menyn Innehåll->Visa källa. I firefox och chrome använder du tangenterna ctrl+u. i explorer menyn visa+källa.

3. Sök efter “.wsrt” i html-koden. Kopiera webbadressen som “.wsrt” är del av.

4. (mac)Klistra in adressen i webbläsarens adressfält och håll inne ALT samtidigt som du trycker på returtangenten. WSRT-filen ska nu laddas ner till din hårddisk. (windows) i firefox kan man klistra in adressen, då får man in hela undertexten på en sida. markera allt, kopiera, klistra in i ett dokument och gör som punkt 5. likadant i chrome och ie. om någon vet hur man laddar ner direkt från webläsarna i windowsmiljö, vv lär oss.

5. Döp om filen så att den får ändelsen “.SRT”.

6. Nu går det att ladda SRT-filen som en undertextfil i exempelvis VLC eller Plex.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.