01. Internet

Program inom US

2012-06-03 20:45 #0 av: Luju

Jag skulle vilja se ett program online, men de säger att jag måste bo inom US för att kunna se det. Finns det något sätt att komma runt det här?

Anmäl
2012-06-03 21:50 #1 av: Halvdansken

Du får koppla upp dig på en amerikansk proxy server. Tunnelbear är en variant.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-06-04 09:51 #2 av: Kaj

Om du använder dig av Internet Explorer så ändra standardspråk för omdirigering av sidor till EN-US

  1. Verktyg
  2. Internetalternativ
  3. Fliken Allmänt
  4. Knappen språk - längst ner
  5. Lägg till språket EN-US och flytta upp det högst upp
  6. Spara

Nu kommer din webbläsare att vara inställt på att identifiera sig som en engelsk amerikansk tillhörighet.
Du kan enkelt testa detta. Innan du gör ändringen - gå till engelska google dvs www.google.com. Du kommer automatiskt att styras om till svenska google eftersom ditt standardspråk i internet explorer är svenska.
Gör ändringen och gå till engleska google igen och du kommer se att du kommer till den engelska google sidan då den nu uppfattar dig som en-us - dvs har detta som ditt standard språk.

Anmäl
2012-06-04 13:48 #3 av: Halvdansken

Kaj, jag har testat det där, men det fungerar inte (alltid). De kolla IP-adressen helt klart. I varje fall SVT för där blev jag stoppad fast jag provade ditt knep.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2012-06-04 15:39 #4 av: Kaj

#3 det är absolut sant. men det är värt att testa språk inställningen för det är så enkelt.
Om de däremot kollar ipadressen - ja då är det en proxy som gäller för att ta sig förbi precis som du skrev

Anmäl
2012-06-04 22:23 #5 av: Luju

Jag provad att ändra språket både i Explorer och i Firefox men det ville inte fungera, tyvärr. Och att ändra i proxyn har jag hört är lite knepigt, för knepigt för mig.

Får hoppas att programmet finns att köpas på dvd i england!

Anmäl
2012-06-05 13:03 #6 av: Kaj

Leta egentligen bara upp en free proxy server via google.
Du ser på sidan ifall den är free och kan då lägga in den i inställningar för Internet Explorer under fliken Anslutningar och sedan LAN inställningar.
Det skall vara adressen till den fria proxy servern antingen i form av en www adress eller en ren ipadress - det får du i såfall från websidan där du hittat den fria proxyn.
Åxå om webbsidan du vill se programmet från är en https och inte en vanlig http måste du även klicka i avancerade inställningar och ange proxyn även för de protokollen.

OBS! att proxyn måste vara beläget i det land där du vill se programmet ifrån annars kommer inte ens proxyn in där.
Du kommer antagligen även att märka att Internet blir ganska trögt efter detta eftersom all din trafik nu slussas via proxyn och inte din vanliga internet leverantör. För att få lite fart via en proxy brukar nästan alltid krävas att man abonerar på en kommersiell som då inte har några hastighetsbegränsningar.

Anmäl
2012-06-05 13:15 #7 av: Halvdansken

Jag har provat det där och det är f*n inte enkelt. Man får en miljon svar på google, och när man klickar vidare på länkarna så hamnar man på olika sajter och skickas vidare hit och dit och "installera ditten och datten" och jag har kommit in på porrsidor och gud vet vad. Har aldrig lyckats. Många gånger kommer man också till betal-proxy varianter.

Jag skulle vara väldigt försiktig, det finns enorma risker med det där, virus och annat. Många har sagt "jamen bara googla", men när jag bett om en specifik länk till en som fungerar så har jag aldrig fått nån. Har du en Kaj, som du rekommenderar?

Nu abonnerar jag på en svensk proxy, fungerar fint.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.