Windows XP, 7 och 8.x

Använda sök i Mina dokument

2012-12-15 21:22 #0 av: beem

När jag använder sök i Mina Dokument i datorn och söker med ett visst ord som jag vet finns i flera av worddokumenten så hittar den inget.

Jag har sökt manuellt och hittar då. Ordet som jag söker på är samma som det ord jag hittar i dokumenten  då jag söker manuellt dvs rätt stavat.

Worddokumenten ligger i resp.  mapp tillsammans med bilder (jpeg).

Jag testar att söka Alla filer och mappar och även Dokument.

Någon som har en ide om vad det kan bero på - gör jag fel då jag söker ?

Jag har Windows XP.


Anmäl
2012-12-17 11:57 #1 av: Kaj

XP var ett tag sedan jag hade men är det inte så att du skall ange valet Ändra inställningar (på din bigogade bild) och där ha ett avancerat val som heter "sök efter text i filer" eller något. Jag tror att det val du markerat enbart betyder filnamnssökning - får du träff om du söker efter ett filnamn?

Sedan kommer jag inte ihåg hur XP hanterade indexeringen. Det borde du hitta under kontrollpanelen och indexering/sökning - kan ju vara så att indexering är avslagen som standard.

Anmäl
2012-12-17 14:01 #2 av: beem

# 1 Jag ska testa det du säger. Jag har  aldrig haft worddokument i mappar tidigare så jag har aldrig stött på problemet.

Tack för hjälpen.


Anmäl
2012-12-17 21:12 #3 av: KlyX

Som #1 säger, sök i fältet "innehåller texten"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.