Windows XP, 7 och 8.x

Problem med min windows 7 dator

2012-12-21 17:06 #0 av: battlecruiser12

Hej!

Min windows 7 dator fastnar i "Välkommen" skärmen när jag startar den. har prövat starta den i felsäkert läge(funkar inte).

Prövade ett tips jag hittade på youtube att trycka ctrl+alt+delete några gånger(hände inget)

Någon som har en bra lösning på mitt problem.

 

Ps: Den är en bärbar Asus-Dator och den blinkar ibland mellan "välkommen" skärmen om inloggnings-skärmen när jag försöker få på den.

 

Anmäl
2012-12-21 21:46 #1 av: KlyX

Du kommer alltså aldrig in i windows alls?

Prova att trycka f8 innan windows startas, välj det alternativ som heter "reparera din dator"

Fyll sen i keyboard input och logga in>ta sen startup repair.

funkar inte det, prova samma uppstartsprocess men välj system restore istället för startup repair.

Välj en återställningspunkt som ligger så pass långt bak i tiden där datorn fungerade som den skulle.

Anmäl
2012-12-21 22:02 #2 av: battlecruiser12

problemet bara försvann, men tack ändå!

Anmäl
2012-12-21 23:42 #3 av: [RadioMG]

Du hade förmodligen en skiva i som inte var bootbar.

Jag är inte dyslektiker, jag skriver bara snabbt och därav mina fina stavfel som dyker upp ibland.

Anmäl
2012-12-22 08:37 #4 av: battlecruiser12

hade ingen skiva i.

Var nog bara något som gick snett

 

 

Anmäl
2012-12-22 12:59 #5 av: [RadioMG]

Okej, kan varit ett usb minne oxå. Visa bios ställer in sig på att boota från cd/usb och sitter det ngt i (förutom mus/tangentbord) så kan det känna av det som en boot. Men är det ingen boot-skiva så kan den heller inte starta. Det sker oftast när sånt händer som hände dig, att den "låser" sig på välkomstskärmen.

Jag är inte dyslektiker, jag skriver bara snabbt och därav mina fina stavfel som dyker upp ibland.

Anmäl
2012-12-22 13:07 #6 av: papa-bear

#5 så var det när jag hade xp, gick inte att ha den externa i, då bootade den på den, trots att jag var in och ändrade ordning på bootlistan. nu på w7 fungerar det utan krux.

Anmäl
2012-12-23 19:29 #7 av: battlecruiser12

inget usb in kopplat

 

Anmäl
2012-12-23 19:44 #8 av: Zepp

Troligen problem med strömförsörjningen till BIOS!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.