03. Operativsystem

hjälp den startar inte :'(

2013-10-15 18:53 #0 av: Aristarcos

För ett litet tag sedan kraschade min dator. Med blå skärm där det stod" page_default_in_non_ paged_area. Nu vill den göra en system revovery, jag kunde inte få igång den normalt....men om man gör en system revovery återställs allt till nyinköpt status dvs all data förloras?

Anmäl
2013-10-15 21:17 #1 av: [Nathalie62]

Systemåterställning återställer systemfilerna till en tidigare version men påverkar inte dina dokument, bilder eller andra personliga filer.  Här står lite om vad system recovery (systemåterställning) är.


http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-vista/what-is-system-restore


Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2013-10-16 03:32 #2 av: annia1

Nathalie nu är det möjligt att jag missuppfattar ditt svar. System restore är inte samma sak som system recovery. Åtminstone inte som jag fattar denna sida (gäller för vista, men det gäller nog även för andra OS). Nu är min engelska när det gäller datatermer rätt kass så jag kan fattat sidan fel, men som jag förstår det så ska man få olika alternativ vad man vill göra om system recovery dyker upp. Om man inte får alternativ så har jag ingen aning om vad det gör. 

Som det står på den sida du länkar till så är system restore samma sak som systemåterställning. Och system restore finns med som alternativ under recovery.

Anmäl
2013-10-16 07:07 #3 av: [Nathalie62]

#1, Ts dator startar inte och det var bara ett tips att hon kunde återställa systemet men i det stora hela är det samma sak, den finns på svenska här.

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/what-are-system-recovery-options#what-are-system-recovery-options=windows-vista

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2013-10-16 07:11 #4 av: [Nathalie62]

Detta kan också vara till hjälp

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-vista/startup-repair-frequently-asked-questions

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.