Undersökningar/kluring

Ritplattan fungerar inte

2013-10-26 23:14 #0 av: Lisaandersson96

Hej! jag har ett konstigt problem.

Har letat på internet men hittar inget liknande.

Jag har en Wacma Bamboo Fun pen & Touch ritplatta, den är väl snart ett år gammal, men sparsamt använd.

Igår fungerade den utmärkt. när jag idag skulle fortsätta på projektet jag startade igår så har ritplattan totalt ballat ur. när jag öppnar filen i Photoshop Elements 10 (som jag alltid använt..) så åker scrollerna upp och ner, varje gång jag sätter ner pennan på ritplattan är det som att den högerklickar (har tittat på inställningarna till pennan, det är precis som de var igår..) När jag försöker rita blir det en prick, sen öppnar den Pensel-verktygen (som de gör när man högerklickar egentligen)

 och det konstiga är, öppnar jag t.ex Paint så fungerar pennan och plattan utmärkt, och lika så fungerar photoshop om jag använder dator-musen, så det känns som att det inte är något fel, bara när jag använder dem tillsammans?


ska prova ominstallera ritplattan.. har startat om datorn och försökt så men ingenting verkar fungera :(

Anmäl
2013-10-26 23:19 #1 av: Sugar Mist

http://us.wacom.com/en/support/drivers

Installera och testa!

-

Anmäl
2013-10-26 23:41 #2 av: Lisaandersson96

#1 Nu när jag går in på inställnigar står de att ja inte har nån ritplatta.. förstår inte vad som hänt.. har kört skivan ja fick med, men nu är den seg och allmänt groggy :(

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.