Windows XP, 7 och 8.x

Windows 8

2014-01-13 16:11 #0 av: whiteangel2

Jag har Windows 7 nu på min Toshiba men behöver köpa en ny dator. Vilken version av Windows 8 är mest lik Windows 7... 8 eller 8.1?

Kan man uppgradera till 8.1 på alla datorer som finns att köpa med Windows 8?Anmäl
2014-01-13 16:21 #1 av: [Nathalie62]

Det är windows 8 i så fall och på din andra fråga, Ja det kan man göra.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2014-01-13 18:35 #2 av: Zepp

Ingen är lik W7!

8.1 är som en servicepack 1 så den skall du ha hur som helst oavsett vilken dator du köper.. bara att hämta hem.

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/update-from-windows-8-tutorial


Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-01-13 20:32 #3 av: whiteangel2

Är 8.1 skrivbord likt windows 7? Kan man installera program på samma sätt som tidigare eller är det bara apparna som gäller? 

Anmäl
2014-01-13 20:48 #4 av: Zepp

Näe.. det påminner mer om en smartphone!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-01-13 20:54 #5 av: kissidor

du kan ladda ner ett hjälpprogram som gör att datorn öppnas i skrivbordsläge liknande win 7. classic shell är ett populärt och gratis sådant program till exempel Glad.

och jodå, du kan fortfarande ladda ner program på det "gamla vanliga" viset också Skämtar

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-01-13 23:55 #6 av: Rita-S

Windows 8.1 finns inställning att starta till skrivbordsläget direkt utan tredjeparts program och det finns en startknapp som påminner till viss del om Windows 7. Om det är just det välbekanta med skrivbord och startknapp du vill ha är altså Windows 8.1 ett bättre alternativ än windows 8. Ingen av de är helt lika Windows 7, men av de to är det 8.1 som kommer närmast.

Du kan installera både moderna appar och skrivbords-varianter av programmen på båda, så framt det finns skrivbordsversjoner. Inget hinder från att ladda hem installationsprogram på Windows 8  eller 8.1, men detta är ju ut i fall det faktisk finns till dessa som med alla andra program. Du måste självklart ta hem den rätta versjonen till ditt operativsystem oavsett vilket det är. 

Kan en dator köra Windows 8 kan den även köra Windows 8.1, systemkraven är helt lika. Har du en dator levererat med Windows 8 eller du har installerat denna får du uppdatering till Windows 8.1 gratis genom Windows store, men Windows 8.1 går att köpa som egen installation/platta med. 

Fler fråger du behöver svar på? :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2014-01-14 10:01 #7 av: whiteangel2

Kommer nog inte på fler frågor just nu. Tacksam för svaren!

Anmäl
2014-01-14 10:30 #8 av: kissidor

Rita-S, men med den inställnngen, får man likadan meny som i win 7 också då? dvs med programmen till vänster om man trycker på startknappen, och kontrollpanelen, enheter och skrivare mm till höger? för det är ju det också man vill åt, inte bara skrivbordet i sig, det är ju lätt nog att klicka på från win 8-startskärmen om det bara vore det. om man kan få det utan att installera till exempel classic shell eller liknande, så berätta gärna hur man gör i såfall Glad

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-01-14 10:43 #9 av: Kaj

Jag skulle inte tro att Microsoft kommer backa tillbaka Windows grafiska interface till Pre Win 8 utseende. Därför är det nog bara att tugga i sig Win 8 utseendet och börja lära sig det. Att ladda ner programvara som simulerar Win 7 utseende gör bara att man får problem med framtida uppdateringar.

Var ju samma problem då MS Office kom med de nya flikarna. Alla tyckte det var jobbigt i början men nu är de flesta mer nöjda med detta än hur det såg ut i tidigare versioner.

Anmäl
2014-01-14 15:25 #10 av: Rita-S


#8 nej, helt identisk blir det inte. du har en startknapp med windowsflaggan på, sen får man högerklicka på den i stället för vänsterklicka. Då får du denna menyen upp. "Alla program" finns inte med då startskärmen (med apparna) är det som motsvarar "alla program" exempelvis.

Sen finns det tredjeparts-appar som man kan installera för att få en startmeny som gör att det ser ut som på Windows 7.

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2014-01-14 15:52 #11 av: kissidor

nej det var det jag menade rita, att det ger inte riktigt samma resultat som med exvis classic shell.

sen kan man ju resonera som kaj i #9 - men man ger ju ändå sig själv lite respit om man har detta installerat - det utgör ju inget hinder för att samtidigt försöka lära sig win 8. men känner man sig lite småstressad kanske man väldigt gärna vill kunna gå till "kontrollpanelen" och få nån viss grej avklarad direkt istället för att kanske köra fast och inte hitta det alls. man kan ju inte heller vara så säker på hur lik win 8 nästa version kommer att vara, då det ju trots allt fått väldigt mycket kritik, så kanske kan man om man så föredrar lika gärna bespara sig mycket av win 8 i väntan på nåt annat som visserligen också är väldigt olikt win 7 men kanske ändå mer intuitivt och praktiskt än win 8?

jag har inga jätteproblem med win 8 själv, det är bara det att jag tycker sämre om det än både win 7 och android 4+

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-01-14 16:25 #12 av: Kaj

Jag kan hålla med om kritiken i Win8. Det är ju inget jättesnyggt grafiskt inteface och det är ju egentligen inga appar. man har bara döpt om program till appar men det är fortfarande samma program i botten och så har man lagt ett grafiskt skal ovanpå dem så de kan "glutta" in i programmet och hämta viss information direkt som ex ett flöde av e-post od.

Där tror jag Microsoft kommer få ge sig och omarbeta detta och göra program till mer av vad appar är tänkt som (jätte små program isolerade så de inte skall kunna störa övriga appar eller OS om man inte ger tillåtelse till det = inga mer blåskärmar eller debugg skärmar).

Däremot kommer man nog inte ändra själva tekniken att man inte skall behöva ha en kontrolpanel, en startknapp etc. Det man vill få tag i skall man enkelt kunna skriva in i sökfältet och vips dyker "appen" upp. Sökfältet kommer bli mer intelligent så man kan ange något som ung. beskriver vad man vill få fram och den skall då hitta rätt "app"

Anmäl
2014-01-16 00:59 #13 av: cookies

Antar att du är ute efter saker så som att starta datorn till skrivbordsläge och inte appar? Det finns ett program som heter start8  som kan fixa sådana saker. Laddade ner det till min flickväns dator och man kan ställa in massa saker, typ vad som händer om man startar en app, vart den skall starta (app eller skrivbord) med mera. Man kan även få fram windows-knappen/startknappen nere i vänstra hörnet. Du kan köpa det här: http://www.stardock.com/products/start8/ för 4.99$ (cirka 35 kronor). Tycker helt klart att det är värt pengarna då sakerna uppdateras också, eller i alla fall senast jag kollade :)

Läs mer om det på internet, men jag tycker att det gör w8 användbart! (vilket det inte är utan)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.