01. Internet

Hur spara bilder från en internetsida?

2014-02-01 18:18 #0 av: mitzerl

Jag har tänkt att göra en fotobok med bilder från en semesterresa och har tänkt lägga in bilder från nätet också. Har tänkt använda bilder från denna sida, bilder från lägenheten vi bodde i:

http://www.apartmentsapart.com/europe/spain/barcelona/apartments/detail/1423

Men det verkar bara vara den första bilden som går att spara på vanligt vis genom att högerklicka och välja "spara bild som". När jag trycker på någon av de andra bilderna så får jag upp bilden i storformat och då finns inget "spara bild som" att välja. Då ser jag bara "spara som", vilket är att spara en html-sida.

Så jag har tänkt att jag väl måste göra en printscreen, men då kommer ju bilden till ett worddokument. Hur gör jag för att spara det till jpeg? Anmäl
2014-02-01 18:33 #1 av: deeman

Högerklicka på miniatyrbilderna och öppna i ny flik!

http://cdn.apartmentsapart.com/images/apartment_1423_xbig.jpg

Glöm inte att ange källa på din hemsida. Du kan ev. behöva skicka en förfrågan om användning också.

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-02-01 18:54 #2 av: mitzerl

Ahaaaa, tusen tack! Testade och det funkade jättebra. Det var ju en enkel metod. Ler

Tänker självklart ange källa för bilderna som inte är mina egna, men känns onödigt att skicka en förfrågan om det eftersom det bara är en fotobok som kommer hamna i min bokhylla och inte publiceras på något vis. 

Anmäl
2014-02-04 14:41 #3 av: mitzerl

Nu har jag en till fråga fast med andra bildtyper... Jag skulle vilja lägga in kartor i min fotobok och googlemaps har ju bra kartor. Hur gör jag sådana till jpg-filer? Gissar att det blir printscreen till ett worddokument, men hur gör jag sen? Eller finns det lättare metod även där? 

Anmäl
2014-02-04 16:22 #4 av: deeman

Du kan ta en printscreen, klistra in och redigera i ett fotoprogram hellre än i t.ex Word. Eller ladda hem ett litet skärmklippsverktyg/program som heter "LightShot", http://app.prntscr.com  Finns till både Mac och PC.

Alternativt så använder du dig av ett insticksprogram för webbläsaren Chrome som heter "FireSHot": 
https://chrome.google.com/webstore/detail/capture-webpage-screensho/mcbpblocgmgfnpjjppndjkmgjaogfceg

Jag använder mig själv av de två sistnämnda - där de i kombination med varandra ger dig en rad olika alternativ och möjligheter.

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-02-04 19:49 #5 av: Lill-Kisse

Oavsett varifrån jag kokpierar en bild, karta e dyl, brukar det fungera bra att spara den i Paint som jpeg-fil. Sedan kan jag klippa och göra andra justeringar i t ex MS Picture Manager.

Anmäl
2014-02-04 20:55 #6 av: deeman

Ja, det fungerar alldeles utmärkt, det är dock inte den bästa lösningen - men trivs du med att använda dig av Paint så fortsätt med det. 

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-02-05 01:11 #7 av: mitzerl

När jag fick veta att Paint fungerade så gissade jag att även Photoshop kunde fungera, och det gjorde det! Tusen tack för hjälpen! Jag är lite av IT-analfabet så jag hade ingen aning om att man kunde klistra in bilder i fotoprogram och spara i jpg. Generad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.