Hårdvara

Samsung Galaxy bildöverföring till dator?

2014-02-16 14:42 #0 av: thorntagg

Hej!

Jag har en vän som har en Smartphone Samsung Galaxy GTS5360.

Hon lyckas inte föra över dom bilder hon tagit med dess kamera, till sin dator. Dessutom  var den medföjlande beskrivningen bara på utrikiska, och då var det förstås ännu svårare. Jag har försökt få fram en svensk manual på internet, men kan inte se någon direkt anvisning för hur man ska lagra bilder från mobilen till datorn!  Finns det någon av er som har just den här mobiltypen och kan säga hur det går till att få in bilder i datorn???

Anmäl
2014-02-16 15:00 #1 av: Guling

Visst ska vi hjälpa till... ;)

När man sätter i Datakabeln kommer det upp en symbol (en punkt med 3 "armar" ifrån) längst upp på mobilskärmen.
Drar man ner "meddelande-fliken" så står det: USB har anslutits välj att kopiera filer till/från datorn
Tar man på meddelandet så kommer man till en Grön "robot m USB-arm" & knappen Anslut USB-lagring, ta knappen & OK när den blå rutan kommer upp.
I vissa (de flesta) datorer kommer rutan med bl.a. "visa i Utforskaren" upp & i vissa får man gå in via "den här datorn" & välja enheten.
Sen kan tittar man på bilderna & kan antingen dra ikonen till skrivbordet (eller vart man nu vill ha dem) eller ta "spara som"...

Hoppas det inte blev alldeles för rörigt nu!! :)

Anmäl
2014-02-16 15:35 #2 av: thorntagg

Tackar så mycket! Jag har visserligen varken nämnda smartphone eller datorn som det gäller, men ska vidarebefordra ditt svar till min kompis!

Anmäl
2014-02-16 17:40 #3 av: deeman

Ett annat alternativ som kan provas är att registrera sig och att ladda hem appen Airdroid. Appen gör så att man kan ansluta till mobilen via WIFI och IP etc.

Ingen installation av någon programvara eller kablehantering behövs alltså inte. Du kommer åt gränssnittet och applikationen via webbläsaren där du också ansluter till mobilen, se länken för vidare info.

http://www.airdroid.com

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-02-16 18:15 #4 av: kissidor

ja eller om vi ändå pratar om alternativa lösningar så kan man ju även öppna ett dropbox-konto så får man molnlagring och automatisk överföring till alla enheter där man lägger in dropbox (eller liknande tjänst)

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-02-16 19:40 #5 av: deeman

#4 Dock inte lika smidig - Men Ja, det är också en alternativ lösning. 

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-02-16 19:46 #6 av: kissidor

tja det kan diskuteras - jag skulle nog kunna tycka att den är betydligt smidigare Glad. speciellt om man vill kunna komma åt samma filer från flera enheter. men strunt samma, det är alltid bra att ha alternativ

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.