02. Microsoft Office

Windows search

2014-02-27 22:47 #0 av: _Fisken

Jag gillar Win Search = win-tangenten + F. Gör man det måste indexeringen verkligen fungera också. Det gör den till viss del. Men den indexerar INTE innehållet i docx filer. Jag har provat ALLT. Nu pågår en reparation av Office 2010....en av flera åtgärder.
Döper man om docx till zip så ser man att det är ett zip-arkiv!! Det är därför det krävs ett s.k iFilter. Det har jag. Det nyaste! 

Vet nån här nåt mer om denna sketna indexering som jag kan prova?
Kom ihåg, jag har nästan provat allt....så säg inte "Bygg om indexet".

Tacksam för hjälp.

Anmäl
2014-02-28 09:31 #1 av: Kaj

Ja du verkar ju påläst så vi får väl se om vi kan hjälpa dig. (jag skriver medvetet lite tydligt ifall det finns andra som är intresserad också)

Exakt som du anger så krävs det IFilters för alla filtyper som skall kunna indexeras (dvs där man skall kunna hitta innehåll inne i filerna). För alla Windows program (såsom MS Office etc) så kommer dessa med direkt från Microsoft - undantag .msg filer från Outlook där man får hämta hem tredjepartare - var i vilket fall som helst så tidigare.
Samma gäller för PDF filer där man får hämta hem Ifiler från Adobe etc.

Varför den inte indexerar docx filer kan bero på olika saker. Att filerna ligger med i indexet tar jag för givet då du som sagt verkar ha koll.
Men har du även bockat i under advanced settins för index tjänsten att den skall indexera både Egenskpaer (properites) och filinnehåll (file contents)?
Om du har det och ändå inte får med innehållet i docx filerna pröva och starta indexeringen igen och ha samtidigt loggboken uppe och se ifall den loggar några fel. Det kan ju vara så att IFiltret är trasigt eller något annat skumt och då brukar det dyka upp som fel eller varningar i loggboken.

här är en bra artikel om Windows search som kan ge dig och andra lite tips

Anmäl
2014-02-28 17:40 #2 av: deeman

Windows borde kunna indexera dina .docx -filer. Varför ditt Windows i ditt fall inte gör det är svårt att sia om. Som Kaj säger i #1 så kan du prova att lägga till egna filtyper som t.ex "docx" i detta fall.
För att lägga till filtyper så gör du på följande sätt:  

  1. Klicka på Avancerat.

  2. Klicka på fliken Filtyper i dialogrutan Avancerade alternativ.

  3. I rutan Lägg till nytt tillägg i listan skriver du filnamnstillägget (till exempel "docx") och klickar på Lägg till.

  4. Klicka på Indexera bara egenskaper eller Indexera egenskaper och filinnehåll och klicka sedan på OK.

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-02-28 18:03 #3 av: _Fisken

Ja, det var nytänkande. Det som jag tror blir problemet är att indexmotorn tror att det finns ord i docx filen och det gör det inte. Den är en ren binärfil pga att det är en ZIP-fil. Men jag ska prova. Tack.


Anmäl
2014-02-28 18:05 #4 av: _Fisken

Kaj. Du gav mig ett tips. Loggboken. Du nämner annars redan gjorda åtgärder. IFilter från MS är ett måste. Loggboken nästa!


Anmäl
2014-03-03 10:31 #5 av: Kaj

Indexmotorn i Windows använder sig av IFILTERS för att indexera filerna och de IFILTERS som kommer med Windows för Office filerna förstår sig på innehållet (som ju är ett vanligt ZIP fil format). Det är tack vare IFILTRET som indexeringen skall fungera även för docx filer likväl som för xlsx pptx etc.
Så det är inget problem att det är en ZIP fil format.
(DOCX formatet är dock inte en binär fil utan allt data ligger lagrat i XML strukturer i filen).

Anmäl
2014-03-03 10:57 #6 av: _Fisken

Tjena, ne jag såg det. Det är XML i ZIP:en men drar du DOCX till notepad...då är det binärt så det förslår. 

Jag har kollat loggarna och får inget vettigt ur dem. Jag har installerat Ifilter (samt dess SP1) men det verkar omöjligt. Jag får granska logg.filerna igen få se. Det verkar vara Offlinefilerna som inte tas med. Undra om det har med rättigheter att göra?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.