Program för PC

PDF utskrift blir utskrift på pappret

2014-03-15 11:39 #0 av: Aristarcos

Hej,

Sedan en tid tillbaka så blir alla PDF utskrifter istället för text så blir det typ..

yy yyy yyyy Yyyyy yyy yyy YYYyyyy osv...

Förut så har det fungerat ok, även om en del bokstäver som å, ä och ö har blivit något annat, men nu kan man inte läsa det man har skrivit ut !

Har Adobe Reader XI installerat och en Win 7 dator...


Anmäl
2014-03-15 12:25 #1 av: [Moa-]

Jag förstår inte problemet riktigt, omvandlas ett pdf-dokument till "y" istället för vad det skall vara när du skriver ut?

Anmäl
2014-03-15 12:49 #2 av: Aristarcos

det står massor av text som sedan på utskriften blir rena rama rappakalja...

Anmäl
2014-03-15 13:07 #3 av: [Moa-]

På ett Pdf-dokument? Låter mycket märkligt och osannolikt... Har du testat att skriva ut som bild?

Anmäl
2014-03-16 13:32 #4 av: Zepp

Som sagt ställ in att skriva ut som bild!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-03-18 21:10 #5 av: Inkanyezi

Du får beskriva problemet lite bättre om du ska kunna få någon hjälp.

  • Vad är det för dokument du vill skriva ut?
  • Vilket program använder du för att öppna dokumentet?
  • Har du installerat skrivaren korrekt för ditt operativsystem?

Dokument som skrivs ut grafiskt kan bli så som du beskriver, om en del av dataströmmen, den som initierar skrivaren, blir borttappad på vägen. Då kan skrivaren få för sig att skriva ut dataströmmen som text i stället för som grafik.

Om man har det felet, ett tillfälligt fel (brukar kallas glitch), så måste man tömma skrivarbufferten innan man försöker skriva ut igen. Man raderar pågående utskrift i utskriftshanteraren och stänger av skrivaren en kort stund och startar den igen. Om skrivaren inte har strömbrytare måste man dra ur sladden. Eventuella papper som fastnar måste man också ta ur.

Det kan också hända om drivrutinen inte stämmer för skrivaren. vanligt fel om man har ändrat någonting, exempelvis graderat upp operativsystemet. Fixas genom att installera om skrivaren med rätt drivrutin.

Om du nyligen har gjort en uppgradering, så får du hämta rätt drivrutin på skrivartillverkarens hemsida. Windows brukar klara att göra det själv för de flesta skrivare, men i enstaka fall kan man behöva ladda hem drivrutiner själv.

Att du  tidigare inte har fått korrekta utskrifter tyder på att du inte har rätt drivrutin till skrivaren, eller att det är något fel på den. En PDF ska bli så som den ser ut på skärmen. Om det finns åäö på skärmen, ska man få det på papperet också.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.