Hårdvara

Fel på skrivare

2014-04-07 09:06 #0 av: pernillaa

Min son har varit och pillat i skrivaren och nu när jag skriver ut blir raderna försjuktna och bara halva papperet skrivs ut.

Kan jag göra något åt detta eller är den helt enkelt trasig?

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2014-04-07 16:42 #1 av: Inkanyezi

Om det är en bläckstråleskrivare, så kan det vara idé att köra dess underhållsprogram, där man kan ställa in "alignment" - dvs förskjutning. Har du tur så kan det lösa problemet.

Eventuellt har något kugghjul hoppat i så hög grad att det inte räcker att ställa in, utan att man måste få tillbaka hjulen i rätt läge. Kugghjul av plast kan ha gått sönder också av att dra skrivhuvudet med våld åt sidan. Det brukar inte vara någon idé att laga billiga skrivare, men om den är en dyr modell kan du kolla med importören.

Anmäl
2014-04-07 20:03 #2 av: VSK

Skulle gissa på att drivremmen för skrivarhuvudena har kuggat nåt hack eller två. Om så är fallet så kanske du måste testa dig fram efter du flyttat remmen ett hack i taget, men gör detta bara som sista utväg.

Vet ej vad du har för skrivare men oftast är det inte lönt att lämna in bläckstråleskrivare för såna här fel, utan det är ny skrivare som gäller.

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.