Hårdvara

Moderkortet lyser - Datorn startar inte

2014-04-16 13:14 #0 av: Majbot

Vid vissa tillfällen startar inte datorn, dock lyser moderkortslamporna så nätagget ger datorn ström. Jag behöver då stänga av strömmen helt och dra ut strömsladden och hålla på så x antal gånger och till slut startar den möjligtvis. 

När den väl är igång fungerar den felfritt.

Någon som har en aning om vad det kan vara? (Har testat att koppla ut onödiga USB, hårddiskar och DVD läsare för att felsöka men problemet kvarstår.)

Anmäl
2014-04-16 13:16 #1 av: Niklas

I och med att du skriver att lamporna på moderkortet lyser tror jag inte att det är strömsladden som är problemet. Strömmen tycks ju komma fram. Det kan vara glapp någonstans.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2014-04-16 13:19 #2 av: Geru

På vilket vis startar den inte? Rör sig CPU fläkten? Går grafikkortsfläkten igång?

Anmäl
2014-04-16 13:59 #3 av: Majbot

#2 Inget rör sig, det är som att on/off knappen inte är connectad men jag har tagit isär hela builden och kopplat ihop allt igen så inget glappar.

Anmäl
2014-04-16 15:39 #4 av: Geru

#3 Låter definitivt som ett glapp. Frågan är väl var i så fall, och i vad.

Anmäl
2014-04-16 15:56 #5 av: Ladydragon

Tycker oxå det låter som glapp nånstans prova att byta ut några sladdar till nya kanske?

har precis haft liknande problem med min stationära dator....visade sig efter ett tag att Sata sladden till hårddisken glappade och emellanåt hoppade ur läge....köpte ny sladd med låsclips och nu är det inga problem längre 

Anmäl
2014-04-16 22:23 #6 av: Majbot

UPDATE

Problemet uppstår oftast då datorn har varit avstängd i flera timmar. Drog på mig armbandet nyss och drog ut/tryckte i alla sladdar igen samt lät DVD läsaren vara urkopplad. På 3:e försöket startade datorn... 

Anmäl
2014-04-17 08:22 #7 av: Niklas

Kanske något glapp som blir större när komponenterna är kalla.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2014-04-17 12:03 #8 av: Majbot

Var med om en bilolycka i början av året och då var datorn med i bilen. Det enda som hade lossnade lite var kylaren till CPUna. Kom och tänka på att det kanske kan vara löddningarna mellan moderkortet och CPU fästena som gett upp lite?

Anmäl
2014-04-17 12:42 #9 av: Niklas

Då kanske du kan få det fixat på försäkringen.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2014-04-17 13:55 #10 av: Geru

Tror nog att det kan ha blivit en hel del fel i en dator av en bilkrasch...

Anmäl
2014-04-17 14:02 #11 av: Majbot

#10 Både jag och pappa gick igenom alla delar och körde tester(Datorn var även väl skyddad i både frigolit och kartong, blev ett litet jack i sidan av kartong och det var det enda. Hela lådan var även fastspänd.) och allt fungerade felfritt. Det var först några veckor senare som detta problem uppstod. 

Anmäl
2014-04-17 14:05 #12 av: Geru

#11 Det kan fortfarande vara den smällen som fick det att glappa... 

Jag har haft samma problem själv, med glappande delar. I mitt fall var det grafikkortet som inte fungerade ordentligt. Sedan så förstörde grafikkortet moderkortet:p

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.