Windows XP, 7 och 8.x

Virus

2014-07-02 14:55 #0 av: mangi72

Har länge haft problem med något virus eller vad det nu kan vara på datorn. Det kommer upp reklam och sidor som öppnar sig . Finns det något bra virusprogram som jag kan installera för att få bort skiten?

Anmäl
2014-07-02 22:51 #1 av: annia1

mangi72 nu ska jag inte säga säkert att du inte har virus, utan med största sannolikhet har du nåt som kallas PUP:s (oönskade program) så att ladda hem och köra nåt antivirusprogram är inte säkert att det gör nån nytta för inte alla har inställning för borttagande av PUP:s.

Hur är din engelska. Den här sidan finns det flera program man kan använda, men den är på engelska. Jag har själv använt adwcleaner och malwrebytes anti-malware. De andra programmen vet jag inte hur dom funkar.

ESET har en online scanner. Som jag förstår även ska ta bort PUP:s, men kan inte säga att den hittar allt. Jag vet inte vilka saker man ska kryssa i för jag har inte använt den online. Sen ska man helst använda internet explorer som webbläsare. Och om man har ett antivirusprogram på datorn så ska man stänga av det innan man startar genomsökningen med ESET så att det inte krockar. Den kan ta flera timmar på sig för att skanna igenom datorn.

Played for a fool!

Anmäl
2014-07-03 12:23 #2 av: Zepp

Vad har du för antivirusprogram nu?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-07-03 21:27 #3 av: bamse6311

Som #annia1 skriver så är det inte alla antivirusprogram som söker efter PUP:s.

Ett spyware program som dock gör det är malwarebytes.
I gratisversionen av den så får man helt enkelt köra en skanning så hittar denPUP:s.
(I betalversionen som körs real-timeså ger den larm så fort något sådant dyker upp.)

Min granne hade problem med sin dator för några dagar sedan och då rekommenderade jag henne både malwarebytes samt SUPERAntispyware.

https://www.malwarebytes.org/

http://www.superantispyware.com/

När hon förta gången skannade med malwarebytes så hittade den  över 900 hot som hon tog bort.

Sedan så måste du i vilket fall som helst också ha ett antivirusprogram.
Vill du ha ett gratis antivirus så brukar det vara Avast och AVG som brukar rekommenderas och oftast också kommer bäst i test.

http://avasthome.virusskydd.org/

http://free.avg.com/eu-en/homepage

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2014-07-04 09:13 #4 av: mangi72

Jag har AVG gratis virus programmet installerat nu. Tack för alla bra tips ska prova och se om jag kan få bort det nu :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.