Annonsprogram / Virus

Virus på datorn?

2014-08-08 14:40 #0 av: [TooLoover]

Hej!
Jag hoppas ni kan hjälpa mig med detta, Jo det är så, att när jag är på internet kommer det upp jätte mycket reklam, dejtingsidor och Casinospel mm, Tror jag har fått ett virus, det kom idag, när jag skulle in på ifokus mm, jag vill verkligen inte ha det, + att min dator är ny köpte den för ungefär 1 månad sen! Blir snart galen! Om jag klickar på ''bra inlägg'' kommer det upp mycket reklam mm, oc om jag trycker på ''olästa'' då händer samma sak, snälla hjälp mig!

Anmäl
2014-08-08 14:44 #1 av: Stallmima

Har du inget virusskydd installerat på din dator??

Anmäl
2014-08-08 14:45 #2 av: [TooLoover]

Nej tror inte det ....

Anmäl
2014-08-08 14:47 #3 av: Cragan

låter som costmin eller nått annan aggresivt marknadsförings program har hittat in på datorn för dig, ska gå att stänga av dom då skräpet lägger som tillägg i webläsarn (många av dem är minnes resistenta så går knappt att bli av med dom jäklar har skräpet costmin på datorn själv o stänger manuellt av det varje gång jag startar om webläsarn)Anmäl
2014-08-08 14:50 #4 av: [TooLoover]

Kan man installera något virusskydds program? och isåfall var? vore snällt med en länk :)

Anmäl
2014-08-08 15:02 #5 av: Stallmima

Googla på gratis virusskydd, annars finns det några relativt billiga att köpa

Anmäl
2014-08-08 15:12 #6 av: Zepp

Kolla först om det inte ligger något på datorn, de brukar heta något med Norton, F-secure, McAffe, eller liknamde.

Som regels så levereras alla datorer med virusskydd i dag, oftast prova på i 30 dagar!

AVG är ett gratis, http://free.avg.com/eu-en/homepage

Ett annat gratis fråm MS, http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/security-essentials-download

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-08-08 17:15 #7 av: Aniara14

#4 Jag har F-secure och det är jag mycket nöjd med hittills. Det är väldigt diskret och lättanvänt, och verkar heller inte belasta datorn särskilt mycket. Har inte valt det själv dock, utan fick det på köpet när jag skaffade internetabonnemang hos Telia. Det verkar som om du kan få prova det gratis i en månad, om du fyller i några uppgifter längst ner på sidan i länken.

Har även provat Norton och McAfee pga. att dom var förinstallerade när jag köpte nya datorer. Dessa gillade jag inte alls, utan tog bort och ersatte med en F-secure extra licens. 

Om man har en dator ansluten till nätet så måste man ha både ett bra antivirus program, och dessutom ett annat, t ex Malwarebytes Antimalware, som håller rent från PUPs och dylikt.

Anmäl
2014-08-09 02:14 #8 av: deeman

Använd AVG eller AVAST som fritt Antivirus, komplettera med Malware Antimalware https://www.malwarebytes.org/mwb-download/  samt brandvägg. Två brandväggar som är renomerade  är: ZoneAlarm(bäst i test) eller Personal Firewall. I skrivande stund såg jag att ZoneAlarm har släppt ett fritt paket innehållandes både brandvägg och antivirusprogram -  kan vara värt att testa.

#0 Börja du med kombinationen AVG eller AVAST som antivirusprogam + Malware Antimalware samt ev. ZoneAlarm  som brandvägg . 

AVAST
AVG
PERSONAL FIREWALL 7.x
ZONE ALARM BRANVÄGG
ZONE ALARM BRANDVÄGG + ANTIVIRUS

Skulle några reklampoppisar fortfarande dyka upp kan du med viss försiktighet prova ADWCleaner - https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/.

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-08-11 19:06 #9 av: [Sångfågeln752]

Installera https://adblockplus.org/en/firefox
så slipper du all typ av reklam, därefter installera http://www.cloudantivirus.com/en/
så fixar det borttagning av virus automatiskt.
Funkar inte länkarna så bara kopiera dom i webbläsarn sökfält så bör det komma upp.

Anmäl
2014-08-11 21:32 #10 av: deeman

#9 Jag  skulle inte rekommendera AdBlocker(AB). Det fixar inte det faktiska problemet utan det döljer det tillfälligt och anledningen till att jag inte rekommenderar (AB) är just pga. det finns ingen logik i varför ska man installera något för att att dölja något annat.

Det är bättre att försöka råda bot på problemet ordentligt genom att köra en omgång med t. ex ADWCleaner och/- eller Malware Anti-Malware som nämns, de är speciellt framtagna för att ta bort sådant som (AB) ev. bara döljer och (AB) är dessutom mer riktat till browserspecifika annonser, skulle annonserna ligga utanför webbläsarens område så hjälper inte ens (AB)'s försök att dölja något.

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-08-12 11:49 #11 av: [Sångfågeln752]

Det är din åsikt min är en annan, hos mig försvinner dom i alla fall.

Anmäl
2014-08-12 14:09 #12 av: deeman

#11  Som verksam konsult inom branschen så är det inte direkt någon åsikt, jag med många/och här på forumet vet att det är så och Jag är ledsen, men jag köper inte ditt argument om att AdBlocker skulle ta bort något.  

Det du anser försvinner, det är bara ett fiktivt försvinnande d v s det vare sig tas bort och det försvinner heller INTE , de blockeras/döljs - det är det programmet är till för. Eller rättare sagt tillägget! Och andra sidan så språkar titeln "AdBlocker" för sig självt.

 

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-08-12 16:19 #13 av: Razzora

#11 detta är ingen åsiktsfråga utan detta är det som fungerar, man  måste ha ett fungerande antivirusprogram + malware + brandvägg. Adblock hjälper inte mot virus. Den blockerar popups och annonser. Inget annat.

Anmäl
2014-08-12 16:50 #14 av: deeman

#13 Exakt, det läggs bara en sorts blockering så att säga.
Man kan också säga att "annonserna" soppas bara under mattan med AdBlock- metoden.

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-08-12 17:41 #15 av: Razzora

#14 Precis! Visst kan adblock vara bra när man är inne på sådana sidor som alltid har en massa annonser när man vill ha en renare sida. Men den är inget hjälpmedel mot virus, trojaner, maskar osv. Det är därför man alltid ska ha minst antivirusprogram + brandvägg.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.