14. Off-topic

Anpassa WordPress-tema

2014-08-08 19:04 #0 av: Michaela-N

Hej! Visste inte var jag skulle lägga tråden, så...

Jag driver en hemsida med Wordpress.org. Hur kan jag anpassa ett tema jag valt med egna inställningar, såsom textfärg osv? Antar att jag behöver ett tillägg?


Anmäl
2014-08-09 02:23 #1 av: deeman

Du behöver inte ett tillägg, du skapar ett s k "Child Theme" : http://codex.wordpress.org/Child_Themes

Vill dock oxå poängtera att du driver en hemsida med ett CMS eller ett s k publiceringssystem, d v s  WordPress och inte med wordpress.org som är en webbplats, där hämtar du bara programmet/systemet i fråga.

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-08-09 11:32 #2 av: Michaela-N

#1 Skulle nog behöva samma länk översatt för någon som inte kan ett dyft om det där. "Create a directory in your themes directory to hold the child theme." Themes directory? Vad är det och var finns det?


Anmäl
2014-08-09 13:55 #3 av: deeman

https://www.google.se/search?client=opera&q=wordpress+chld+theme&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#cr=countrySE&q=wordpress+child+theme&tbs=ctr:countrySE

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-08-09 16:42 #4 av: Michaela-N

#3 Tror du inte jag har googlat frenetiskt innan jag postade tråden Skrattar

"Att skapa ett barntema är väldigt enkelt. Öppna mappen /wp-content/themes/ och skapa en ny mapp där"

VILKEN mapp? Har inga wordpress-mappar på min dator. Som sagt så hostar jag det över nätet (wordpress.org) och inte på egen server!


Anmäl
2014-08-10 00:49 #5 av: deeman

Trodde du körde med egen installation av Wordpress eftersom du nämner
Wordpress.org. Sedan säger du "...hostar över nätet" vilket kan tolkas som att du använder dig av https://sv.wordpress.com?
Det är skillnad på .com och .org sajterna!

Ex:
På .com- sidan så "hostas" din Wordpress- sajt/blogg - jag har t. ex själv en sådan blogglösning, och på sajten http://sv.wordpress.org så laddar du i stället hem Wordpress till din dator, packar upp  och för över/ installerar mappen på ditt webbhotell(ONE,Binero, Lopia) via FTP, en kontrollpanel hos din "host" eller liknande.

Du kan säkerligen ändra en del i temat på den hostade varianten, men desto mer på den egna installationen på webbhotellet. I det sistnämnda fallet skapar man ett s k child theme för att låtar orginaltemat vara som det är. 

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-08-10 10:45 #6 av: Michaela-N

#5 Ja alltså att det är skillnad på .org och .com vet jag, har en sida av varje. Vad jag menar med hostar över nätet är att jag har ett webbhotell (one.com). Men jag hittade filerna på one så allt är löst, tack för hjälpen.


Anmäl
2014-08-10 14:06 #7 av: deeman

Ok, hade du dock nämt Webbhotellet ONE från början så hade tråden tagit annan form direkt ;-) och i bland gäller det att vara specifierad och lite övertydlig.

Bra att det löste sig. 
- Har du någon länk till sajten så man kan ta sig en titt?

Daniel, Värd: Datorn i Fokus. Medarbetare: Webbprogrammering iFokus.


Anmäl
2014-08-10 20:47 #8 av: Michaela-N

#7 Ja, ber om ursäkt att jag var lite otydlig, jag blev bara så frustrerad att jag bara ville ha en lösning snabbt ;-)

http://www.sthlmshu.se är länken. Sidan är inte klar än, jag har inte lyckats komma på hur jag kan "dra ut" content så att hela wrappern fylls ut med text, just nu är det bara halva wrappern som är fylld med text eftersom det tidigare satt en sidebar till höger som jag tagit bort.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.