Hårdvara

Tips på laptop till nioåring?

2014-08-19 15:11 #0 av: helilly

Min son håller på att spara ihop så att han kan köpa en egen laptop. Han använder idag framförallt Minecraft och Youtube så jag antar att han inte behöver jättehög prestanda. Men hur är det med grafikkort för Minecraft? Han kommer väl så småningom också vilja spela andra spel så det är säkert bra att satsa på en hyfsat schysst dator från början tänker jag. Är det någon som har några bra tips?

Anmäl
2014-08-19 15:19 #1 av: NiklasHjelm

Jag gillar denna som funkar både som surfplatta och dator. http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/185684-asus_transformer_book_t100_101-z3740-2gb-64gb-win_8 

Kostar lite mer dock, annars är chromebook billiga och bra. 

-----------------------------------------------------

http://www.niklashjelm.se

Nya bilder varje måndag, följ mig gärna på Facebook.

http://www.facebook.com/fotografniklashjelm

Anmäl
2014-08-19 15:52 #2 av: Kaj

Niklas. ASUS är på gång med en uppdatering. Den nya modellen heter ASUS Transformer T300 Chi och beräknas komma när som helst. Den har en 12,1 tums skärm på 2560x1440 som kan användas som platts. Den har Intels nya M Core processor som drar 50% mindre ström, har kraftigare processor och mycket mer. Än så länge lite svårt att få fram ordentliga specs men så här långt har ASUS släppt detta.

Det är den jag ligger och inväntar för äntligen en platta som även är det närmaste du kan komma som fullfjädrad bärbar.

Den bör mer än väl räcka för vad Helillys son behöver. Dock skulle jag tro att priset lär hamna på runt 1000$ vilket innebär ca 7 500 kr (åtminstone säger ryktet det)

Anmäl
2014-08-19 21:07 #3 av: kissidor

duktigt av honom att spara själv redan i den åldern Tummen upp! att döma av dotterns kompisar med högst varierande hårdvaruprestanda så verkar det ju att spela minecraft på nästan vad som helst - skillnaden blir väl hur mycket lagg man tål då. spelar han oftast själv eller spelar han mest på server? i det senare fallet är det förstås inte alls kul om det laggar. 

chromebook i all ära, men spela minecraft på dem kan man inte däremot.

här är ju iaf de officiella systemkraven, både minimum och rekommenderade : https://help.mojang.com/customer/portal/articles/325948-minecraft-system-requirements

hur mycket pengar ungefär tror du han klarar av att skrapa ihop då? vet man det kan man ju med framtida spel i åtanke kolla lite vad som går att få för de pengarna.

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.