13. Övrigt

Datorproblem

2014-10-11 15:46 #0 av: JustMySelf

Hej alla! Hoppas det är någon som vill hjälpa en stackars okunnig människa att få sin dator att fungera bra igen...

Mitt internet har nämligen blivit jättelångsamt. Är inget fel på routern eller så för andra datorer fungerar bra, utan det är just min dator. Allt laddar jättelångsamt, den är hackig att t ex skrolla på hemsidor och att se film online är nästan ett skämt. Nu när jag skriver kommer varje bokstav upp en i taget flera sekunder efter att jag faktiskt skrivit den. Jag får upp en miljard reklamgrejer även på sådana hemsidor som inte alls har reklam i vanliga fall, t ex universitetets studentportal, och förstås ännu mer på t ex google och bloggar. 

Jag använder Crome och har tidigare haft Adblock och varit supernöjd med det. Adblocken har de senaste veckorna varit hekt försvunnit och det fungerar inte att ladda ner från Crome Store igen, den säger "network failed" trots att själva nätverket egentligen fungerar utmärkt. Datorn är förövrigt en Packard Bell köpt för mindre än ett år sedan, och jag har Norton virusskydd så det borde inte vara något virus på den...

Har någon något tips på  hur jag kan få den att fungera normalt igen?  Är oändligt tacksam för hjälp, jag vet inte hur jag ska kunna tentaplugga när jag inte ens kommer åt kursmaterialet på internet...

Anmäl
2014-10-11 17:23 #1 av: annia1

JustMySelf det är inte virus du har fått in utan du har fått in så kallade PUP:s (oönskade program) i din dator. Som bland annat ger länkar på vissa ord och en grön pil. Håller jag musen över ett av orden så står det. click to contiue > by Browser Warden. Och det kan mycket väl vara det som också gör att ditt internet är långsamt.

Hur bra är du på engelska för denna sida är på engelska. Men det finns bilder med som visar så även om du inte är så haj på engelska så kanske du kan använda det som finns där.

Du kan även ha annat än just browser warden så lås dig inte vid just det namnet.

Anmäl
2014-10-11 19:46 #2 av: Zepp

"Browser Warden is an adware program that is commonly bundled with other free programs that you download off of the Internet."

Kör Malwarebytes antimalware, sen Glary Utillitys och CCleaner!

Och sätt ditt antivirusprogram att automatiskt ta bort PUP!

https://www.malwarebytes.org/mwb-download/

http://www.glarysoft.com/glary-utilities/download/

https://www.piriform.com/ccleaner/download

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-10-13 09:57 #3 av: JustMySelf

Jättestort tack, det hjälpte! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.