13. Övrigt

Program vid start

2014-10-22 10:36 #0 av: Pialinn

Måste alla dessa program köras vid start?

Har fått in reklam i alla dess former i datorn, och kollar runt nu på allt jag kan hitta?

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2014-10-22 10:37 #1 av: Pialinn

Här är fortsättningen på listan. Vilka skulle jag kunna stänga av.

Jag kollar några sajter, spelar spel jag laddat ner och lägger in foton.

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2014-10-22 11:45 #2 av: Kaj

De flesta är nog bra att de ligger där men vissa som ex fst_pt_100 tror jag är ett antivirus program du installerat och då behöver de vara igång.

Om du enkelt vill slå av på olika processer och se vad som händer kan du gå till Microsofts sida systeinternals. Förrutom att där finns en massa bra analysverktyg så finns det ett som heter AutoRuns där du dels kan se vilka program som körs direkt vid uppstart men också kan slå av och på dessa.

Anmäl
2014-10-22 12:00 #3 av: Pialinn

Jag trodde att de programmen ovan var de som startade när jag startade datorn, och att jag kunde stänga en del som jag inte behöver.

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2014-10-23 10:35 #4 av: Kaj

Precis vad det är men vissa behövs för ett fungerande operativsysrtem. Att stänga av Antivirus program vid uppstart är en mycket dålig idé då dessa normalt skall vara  bland det första som startas upp efter OSet för att förhindra att man får virus redan vid uppstart.
Andra saker kan också behövas som t ex drivrutiner mm. Därför ska du bara stänga av det som är onödigt och då måste man gå igenom program för program och se vad de är för något och utifrån det ta beslut att stänga av dem. T ex brukar Adobe ha program som hoppar igång vid uppstart trots att de inte behövs. Dessa och liknande program burkar jag stänga av för de går igång när de behövs. Ex att jag försöker öppna en PDF fil då hoppar Adobes olika moduler igång automatiskt - ta väl iofs några sekunder extra då första gången men det gör ju inget.

Anmäl
2014-10-23 11:05 #5 av: Ladydragon

Alltså du tänker helt fel....

det sista du ska göra är att börja rota i vad som startar med datorn...du måste veta vad du gör innan du gör det...vissa saker är väldigt viktiga och måste få starta med datorn 

det du behöver göra är att scanna datorn ordentligt först med ditt antivirusprogram och sedan antispionprogram Spybot Superantispyware Emsisoft anti-malware 

du borde nog oxå googla på nåt gratisprogram som kan ta bort PUPS 

Anmäl
2014-10-23 15:43 #6 av: Pialinn

Jag tänker absolut inte ta bort något av ovanstående då jag inte vet nåt om vad de ska va' till.

Det var därför jag frågade här om nån vet om alla dessa program behövs.

Jag hittade vad det var som gjorde att jag fick all denna reklam när jag scannade datorn, så det felet är löst.

Jag har bra antivirus&malware-program, så där är inget problem.

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2014-10-26 01:18 #7 av: ru4real

Ett tips är ju att googla på varje namn och sen kolla vad det är för ngt program som startas. En del av de du visar upp kan du ta bort från starten, t ex Acer backup manager, som troligtvis inte behövs...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.