Hårdvara

Grafikkort eller inte?

2014-11-01 09:02 #0 av: Gottis

Vad är grafikkortet bra för? Är det viktigt att ha det i en dator? Har sett att man kan köpa separata grafikkort men dom är dyra.

Anmäl
2014-11-01 10:10 #1 av: Zepp

Det är den hårdvaran som gör att du ser något på skärmen.

Alla datorer innehåller antingen löst grafikkort eller grafikprocessor på moderkortet.. på laptoppar och billiga stationära sitter det på moderkortet.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-11-01 19:58 #2 av: Aniara14

#0 Ja, det är viktigt att ha ett grafikkort i datorn, helst ett separat som brukar ha bättre prestanda än dom inbyggda. Annars blir det tomt i rutan, och hur trist vore inte det???

Vilken hemsk tanke, att aldrig kunna spela några kul dataspel... FörskräcktStorgråterFörskräcktStorgråter!!!

Anmäl
2014-11-02 01:48 #3 av: Razzora

Ett grafikkort är alltid bra att ha. Det grafikkort som finns integrerat i processorn brukar inte räcka till mycket. Men sedan beror det också på vad du ska göra på datorn.

Ska du spela spel, använda ett mer krävande ritprogram.

Ska du endast sitta och surfa och kolla på film så brukar man inte behöva mer än det som redan finns med på processorn.

Sedan beror det också på om du ska ha det extra grafikkortet i en stationär dator eller i en laptop.

Ska du ha den i en stationär dator så kan du alltid köpa till ett grafikkort efteråt, bara du kommer ihåg att kolla så att det går att lägga till ett grafikkort på processorn.

Ska du ha en laptop så måste du tyvärr välja det redan innan du köper datorn. För här kan du inte lägga till ett extra kort efteråt. Utan den ligger redan från början integrerat i processorn.

Om du ska ha en utökad skärm till datorn, det vill säga att du vill ha dubbla skärmar så måste du också ha dubbla grafikkort.

Så som du märker så beror det mycket på vad du behöver använda datorn till. Om du väljer att köpa ett bra dator med ett bra grafikkort så kommer också datorn att vara aktuell en längre tid än utan.

----------------------------------------------------------------
Saknar dig Nisse Hjärta R.I.P. 2008-10-05 - 2014-02-12
Sajtvärd på mobiltelefoner.ifokus.se och android.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.