02. Microsoft Office

Sökes återställningsskiva!!!!

2015-02-08 23:30 #0 av: Vibeka

Är det någon här som har en Toshiba återställnings skiva för dator att sälja billigt?! Glad 

Anmäl
2015-02-09 00:07 #1 av: Inkanyezi

Riktigt så enkelt är det inte.

Datorer har under många år levererats utan återställningsskiva, men man uppmanades att skapa en när man installerade systemet. De senaste systemen klarar att återställa sig ändå, eftersom de i en dold partition på hårddisken har det ursprungliga systemet och kan återställa därifrån.

För att återställa måste det dels vara rätt operativsystem, men också rätt drivrutiner för den specifika datorn, och de är olika för olika varianter av datorerna. Så om du inte har skivan som du skulle ha skapat när datorn var ny, så ska det gå att återställa från den dolda partitionen. Om det inte går, så funkar det inte med en återställningsskiva vilken som helst, utan den är specifik för din datormodell och den tredjeparts hårdvara som sitter i datorn (ljudkort, minneskortsläsare, grafikkort, nätverkskort).

Anmäl
2015-02-09 01:00 #2 av: Vibeka

Japp vet det Skämtar Men tänkte att många fler läser den rubriken än om jag specificerar det redan från början.  Glad Men problemet är löst hittade knappen för uppstart så har igång en återställning nu. Tack ändå!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.