01. Internet

Hur blir jag av med alla dessa reklamfönster?

2015-02-22 01:30 #0 av: Gottis

När jag ser på internet poppar det upp en massa reklamfönster hela tiden så datorn går jätte långsamt, något som ska ta en minut att göra kan lätt ta 30 minuter istället, hur gör man för att det inte ska komma upp sånt? Ibland blir den så strulig att man får stänga av den.

Anmäl
2015-02-22 01:38 #1 av: Whippet

Är det en gammal dator?
Det kan hända attdu fått virus på din dator prova med Norton antivirusprogram, super bra, hade samma problem som dig på min 2 månaders nya dator, köpte Norton och det försvann ;) fast det var iof för ett halv år sedan ;)

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl
2015-02-22 09:37 #2 av: [krysopras]

Du kan prova med Malwarebytes och/eller superantispyware om du har råkat klicka på nån sidoreklam så du har fått in nåt mög som hela tiden öppnar nya reklamsidor. Det är jättelätt hänt. Hände mig. 

Malwarebytes och Superantispyware kan du hämta gratis. 

Du måste ha ett antivirusprogram och en brandvägg, men det har du väl. Jag fick in mög trots antivirus och brandvägg. 

Om din dator är lite gammal och trög kan du rensa ur den med CCleaner, ett annat program man kan hämta en gratisverson av. Risken är att många lösenord till sidor försvinner så att man måste skriva in dem igen. På min gammeldator från 2008 kör jag CCleaner ca 1 ggr/vecka vilket håller den i hyfsad form.

Anmäl
2015-02-22 12:31 #3 av: Zepp

Du har mest troligt instalerat en browserkapare.. avinstalera den omedelbums!

Kör malwarebytes och se sen till att alldrig surfa som admin i fortsättningen!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.