Hårdvara

Rädda filer?

2015-03-23 07:05 #0 av: pernillaa

Min laptop gav upp i slutet av förra veckan och det visade sig att den måste fått sig en rejäl smäll på något vis för själva disken i hårddisken var djupa repor på. Filerna gick alltså inte att rädda. Jag själv accepterade detta då jag inte har pengar att försöka rädda filerna. Men så träffade jag min syster igår och insåg att hennes dop-bilder låg där också. Det var så himla viktigt för henne så jag börjar undra om det finns något sätt ändå att försöka få ut nå filer. Läshuvudena var trasiga också. Finns det NÅT sätt att försöka få ut filerna? Har förstått att det som låg där reporna är troligast är förlorat. Men det andra då?

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2015-03-23 07:13 #1 av: Cragan

är nog bara via företag som sysslar med sådant men är ju inte helt gratis direkt.

annars om du har en annan hårddisk som du kan slakta för delar så kan nog det gå med ganska pilligt. om mitt minne stämmer så ska läshuvudet bara skall vara 5 micrometer över läs/skriv ytan

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2015-03-23 09:25 #2 av: Rita-S

Finns företag som kan ta ut data från hårddiskar som är smadrat och i småbitar, eller brända, Ibas exempelvis. Ibas i Norge brukar arbeta med polisen i efterforskning där bovarna försökt göra sig av med data vid att smasha eller brinna hårddisken och sådan. men inte är det billigt kan jag tänka mig. Dock värd ett telefonsamtal och fråga iaf skulle jag tycka, de borde kunne indikera nåt pris på ditt problem, och ditt problem lär nog inte vara det svåraste de råkar ut för. 

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2015-03-23 13:32 #3 av: pernillaa

Tack ska ni ha.

Ha en bra dag! // Pernilla


Anmäl
2015-03-23 14:24 #4 av: VSK

Skulle gissa på att IBAS tar 15-20 tkr för detta jobb. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-03-23 15:06 #5 av: Rita-S

ja det lär nog inte vara billigt.. 
Man kan även kolla med lokalt företag om att stoppa hårddisken inn i en extern hårddisk-brunn som gör en vilken som helst hårddisk till Extern hårddisk som kan anslutas dator med USB och se om det går att få tillgång på filer, men det är inte säkert det fungerar om hdd skivorna har fysiska skador.. 

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.