13. Övrigt

prt sc funkar ej

2015-05-02 11:56 #0 av: swapp

Print screen funkar ej på min dator av nån anledning. På en annan dator jag har är det så att man behöver trycka in fn först, och sen trycka på prt sc men inte ens det funkar på den här datorn. Jag bli galen!! Jag behöver verkligen den funktionen, är det nån som kan hjälpa mig? Jag förstår verkligen inte varför det inte funkar

Anmäl
2015-05-03 19:35 #1 av: Inkanyezi

Om det inte är fel på den, kan det vara att operativsystemet inte hanterar funktionen så som du väntar dig. Det är lite olika hur printscreen fungerar. En del system spar en png-fil, medan andra bara laddar in bilden i klippbufferten och man får själv avgöra vad man ska göra med klippet. Man kan behöva öppna ett program att droppa bilden i.

Anmäl
2015-05-09 01:05 #2 av: Jocke177

Du kan också ladda ner till exempel "Lightshot" som finns för både mac och windows där man kan välja vilken knapp som används för att sedan kunna ta en bild på ett specifikt område av skärmen eller hela skärmen, för att sedan ladda upp bilden på deras hemsida eller spara bilden :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.