13. Övrigt

Film via USB i TVn

2015-05-03 15:28 #0 av: Evaline

Nu kanske detta inte riktigt passar in då det egentligen är en TV fråga, men hoppas någon här inne har koll ändå...

Har lagt över ett par serier och filmer på mitt USB inför semestern. Men när jag testar att koppla in den i TVn här hemma, så synkar inte ljudet med bilden, utan ljudet kommer ett par sekunder efter. På datorn funkar det fint.

Har även testat att lägga filerna på ett minneskort som sedan sitter i en USB sticka, det är samma problem där. Ligger felet i TVn eller filerna (det är mp4 filer).

Finns det något enkelt sätt att lösa det här på?

Tack på förhand.

Anmäl
2015-05-03 17:05 #1 av: Evaline

Testade med en AVI fil istället och det funkade!!

Anmäl
2015-05-04 10:01 #2 av: Kaj

skulle tro att det är din TV som har en dålig avkodare för just MP4 filer i så fall.
Om det är en smart TV så skall du kunna koppla upp dig på nätet och uppdatera alla dina codecs (avkodare).
Vissa TV leverantörer har byggt in detta via inställningar och där någonstans hittar du just uppdatera programvara eller firmware eller något sådant. klickar man där så uppdateraras detta automatiskt.
Andra leverantörer har gjort det lite mer besvärligt där man ber dig besöka deras hemsida, söka efter din modell och sedan under support eller så brukar man hitta uppdateringarna. Sedan brukar man få ladda ner dem till ett USB minne (ibland behöver man packa upp dem så läs instruktionerna på hemsidan i så fall - där står även hur man får in dessa i TVn).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.