13. Övrigt

Flytta fönster som jag vill och inte datorn

2015-05-05 06:14 #0 av: Emo

Flytta fönster som jag vill och inte som datorn vill.

Detta är ett problem som jag ännu inte hittat lösningen till. Jag har Windows 8.1.

Min önskan är att ha två program samtidigt och läsa på det ena och arbeta på det andra och då kunna flytta de öppna fönstren som jag vill och inte som datorn vill. Så snart jag närmar mig kanten på bildskärmen förstoras det lagom stora fönstret och tar över hela skärmen. Jag har lagt tid på att försöka hitta en inställning, som låter mig bestämma över maskinen men tyvärr ännu inte hittat någon sådan när det gäller just detta.

Eftersom jag har en laptop, så begränsar detta arbetsytan alldeles för mycket.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2015-05-05 14:27 #1 av: Inkanyezi

Gäller det alla kanter på bildskärmen, eller är det bara någon eller några specifika kanter, och hur flyttar du fönstren?

Det normala är att ett fönster delvis ska kunna hamna utanför bildskärmens arbetsyta. Om det inte går så är det endera en inställning i operativsystemet som kan ändras, eller ett fel i operativsystemet. Så en gångbar lösning, om det inte finns någon inställning som tillåter dig lägga dina fönster där du vill ha dem, är att helt enkelt byta operativsystem. Jag tror dock inte att det borde behövas. 

Jag har inte W8, så jag kan inte säga hur det är där, men i W7 går det alldeles utmärkt att lägga fönster ute i kanterna åt höger och vänster. Däremot när man flyttar fönstret, så hoppar det tillbaka när muspekaren når kanten. För att kunna flytta fönstret så långt det går mot kanten måste man placera muspekaren rätt i namnraden i fönstret. Om musen kommer ut i kanten hoppar fönstret tillbaka. 

(Annars använder jag ett operativsystem där jag kan ha flera arbetsytor öppna och växla mellan dem precis som jag vill. Jag öppnar inte Windows annat än för att någon gång prova något eller när Windows krävs för en viss operation, som exempelvis uppdatering av firmware i kameran, där tillverkaren inte har någon metod för andra operativsystem.)

Anmäl
2015-05-05 14:40 #2 av: Emo

#1 Så tänker jag också, men här är så många både kunniga och hjälpsamma datoranvändare, så jag hoppas någon av dem kan och vill hjälpa mig.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2015-05-05 14:41 #3 av: Inkanyezi

Jag försökte, läs en gång till.

Anmäl
2015-05-05 14:58 #4 av: Emo

Jo, men det skulle vara skönt att kunna ändra på det.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.