13. Övrigt

Chromcast tip hur du gör

2015-05-27 10:21 #0 av: beem

Läste ett bra tips om hur man strömmar film med Chromcast.

Läs om du är intresserad.

http://blogg.tkj.se/anvanda-chromecast-stromma-film-tv/

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-27 11:40 #1 av: kissidor

vi har en chromecast i varje tv nu, den har bara blivit mer och mer värdefull allt eftersom det äntligen kommit loss med stöd för den i appar till android och iOS. vi har en apple-tv också men numera använder vi chromecasten i första hand, den känns behändigare och stabilare. dessutom stöder den ju alla våra enheter, till skillnad från äppel-tv:n som bara stöder paddorna Glad

men eftersom detta är inne på datorn ifokus kan det vara värt att nämna att det är ganska hårdvarukrävande att casta från chrome i en dator - vet ej varför men dessa systemkrav är det för windows:

och då vet jag ändå folk som sitter med bättre processor än så och det hackar ändå. men från appar i android- eller iOS-enheter går det finfint Tummen upp

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2015-06-01 20:59 #2 av: _Fisken

En fråga. När man kastar Netflix eller Utube så verkar inte datorn vara med mer än att bara delge Chromecast en adress+offset in i filmen. Har jag rätt i mitt antagande tro?

Anmäl
2015-06-02 06:39 #3 av: kissidor

det är det som är hela konceptet med chromecast ja Glad. från sin valfria enhet så instruerar man bara chromecasten att hämta innehållet från nätet

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2015-06-02 06:48 #4 av: _Fisken

Jag kan tänka mig då att själva datorn är mindre belastad om man kastar innehåller från leverantörer  såsom Netflix som har en designad app i själva Chromecast. 

En film som spelas i en flik på CC kräver bra mkt mer av datorn - likaså WiFi-nätet? Där kastas, så vitt jag förstår, själva flikens bitmapp.

Anmäl
2015-06-02 10:09 #5 av: kissidor

det låter rimligt fisken Glad.

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.