Windows XP, 7 och 8.x

Återställt datan igen (krångel)

2015-06-11 11:49 #0 av: [Marsvinspluttochkaninsele]

Efter varje gång vi har återställt den så funkar den ett tag sen krånglar den samma igen och tar en  månad att bara komma in på återställning. Har tröttnat att återställa den jämt. Vi har som sagt haft denna acer bärbara sen i april eller runt där. Och vi har ringt 9 gånger eller mer för att skruvar har lossnat och som sagt segar redan . Vi  vill gärna få den lagad så  man slipper leva utan dator och sen åter ställa igen.

Anmäl
2015-06-11 12:19 #1 av: Inkanyezi

Det låter ju som om det kanske inte är något fel på din dator, utan mer SBS. Om datorn fungerar, men lägger av efter ett tag, kanske du skulle kunna förklara vad det är som händer i stället för att den "krånglar samma igen" och sedan fungerar efter återställning. Det kan ju vara bättre att fixa det som krånglar än att bara hålla på och återställa varje gång felet uppstår.

Och att "skruvar har lossnat" är ju inte direkt något som fixar sig av att ringa, utan man kanske har större hjälp av en skruvmejsel? Det du har är en billig dator, den kommer utan någon support, och om du behöver hjälp med så enkla grejer som att skruva åt en skruv som lossnar, kanske dina förväntningar är lite högre än vad som kan ställas på prylen du har.

Om datorn fungerar igen efter återställning är det inte särskilt sannolikt att felet ligger i datorn, men om du vill ha hjälp på forumet, så är det nog bäst att du beskriver hur felet du upplever uppstår, och hur det visar sig.

Anmäl
2015-06-12 19:27 #2 av: Veda

#1 Hur vet du att datorn är billig? (Jag är bara nyfiken)

Anmäl
2015-06-12 19:34 #3 av: Inkanyezi

Nja, den kan så klart vara dyr också, men det ändrar egentligen ingenting. Det är bara en grov gissning utifrån hur postningen är formulerad.

Anmäl
2015-06-12 21:57 #4 av: [Marsvinspluttochkaninsele]

Aa den var dyr en kvalitet dator enligt dom :/

Anmäl
2015-06-12 23:44 #5 av: Inkanyezi

Och som sagt, det kanske inte alls är något fel på den, det kan vara helt enkelt att du inte är riktigt klar över hur man får den att fungera allra bäst. Om du beskriver felet lite bättre kanske du kan få hjälp med det, men hittills är det mycket vagt formulerat. Det går liksom inte att luska ut vad det kan vara som strular utifrån den väldigt knapphändiga beskrivningen. 

Visst kan det vara något fel med datorn, men om den funkar ett tag, så kan det ju vara någonting som händer då medan den används och som får den att säcka och bli trög. Det händer faktiskt att det är fel på datorer, men för det mesta när såna frågor kommer upp, brukar felen visa sig på något sätt, så om du talar om vad det är som händer kan det kanske finnas någon som kan reda ut vad problemet är.

Och jag har väldigt svårt att tro att skruvar lossnar av sig själv på en dator, men också det har säkert en förklaring. I vart fall är det väldigt enkelt att fixa.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.