Program för PC

Datorn startar, svart skärm

2015-06-22 13:14 #0 av: GemTwist

Hej, min dator har fungerat helt felfritt och jag har bara haft problem en gång med den med att den behövde omkopplas till mitt internet.

Jag satt och kollade på game of Thrones på nätet när allt helt plötsligt stannade till, allt ljud försvann, bilden fastnade och jag kunde inte lämna filmen på ESC knappen och det fungerade inte heller med startknappen. Jag har väldigt mycket för mig att jag valde att sätta den i viloläge med knapparna men tror inget händer. När jag ska sätta mig vid datorn dagen efter klickar jag som att den vore i viloläge och fläkten börjar låta men allt är svart. Tvångsomstartar den på knappen, fläkten går igång och jag känner igen alla ljud som kommer från den. Men skärmen är svart. Har även tatt ut batteriet och prövat men får samma resultat. Har även märkt att de tre små lamporna som brukar lysa så är ingen igång. Har för mig att i alla fall en brukar vara igång. Datorn tar batteri och allt. (Laptop)

Vad ska jag göra?

Anmäl
2015-06-22 22:27 #1 av: Zepp

Piper den inte.. blinkar lamporna när du startar?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-06-24 11:13 #2 av: GemTwist

Nepp, inget pip och inga blinkande lampor

Anmäl
2015-06-24 21:51 #3 av: VSK

#0

Låter tyvärr som datorn har gjort sitt. Vet ej om din dator har nån dvd-läsare, men om den har det så vad händer om du startar datorn med en skiva i. Blinkar det nån lysdiod då vid dvd-läsaren?

Kan vara i princip vilket fel som helst egentligen, men starkt tippat är att moderkortet tackat för sig.

Hade flatkablarna till skärmen gett upp, så skall datorn iaf starta mm.

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-06-25 11:25 #4 av: Kaj

Pröva att starta datorn i felsäkert läge.
Jag förutsätter att du har Windows (för det finns bara för Windows).
Det ä lite olika för olika versioner av Windows samt för olika märken av datorer.
Men du kan ju googla fram för din dator och Windows om du inte redan vet.
Mest vanligt är nog att starta om datorn och DIREKT trycka upprepade gånger på F8 (eller F10, F9 ... pröva dig fram om inte F8 funkade)

Om du har Win 8.1 är det lite knepigare. Tidsslottet för att manuellt starta i felsäkert läge vi F8 är extremt kort så det skal till att man hinner innan datorn gått vidare. I Win 8.1 skall man i stället gå via Återställning och välja starta i felsäkert läge.
I Win8.1 kan man även gå till funktionen att starta om och där välja att hålla ner Shift tangenten samtidigt som man klickar på Starta Om. Välj sedan Felsökning och starta om.

http://www.7tutorials.com/5-ways-boot-safe-mode-windows-8-windows-81

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.