13. Övrigt

Kan ej öppna Camera Raw-filer!

2015-07-18 11:46 #0 av: Emmetem

Hej! Min mamma har ett problem! I hennes Ps-CS5 så kan hon inte öppna Camera Raw-filer! Det står att formatet inte stöds. Hennes dator har Windows 8.1. Sedan när hon har försökt uppdatera så står det att servern inte fungerar. Vad kan hon göra?

/ Medarbetare på Hermelinkanin iFokus och Lejonkaniner iFokus.

Anmäl
2015-07-20 00:18 #1 av: Inkanyezi

Jag tror att vi behöver en bättre beskrivning av felet för att kunna ge helt bra svar på vad som är fel och vad som kan göras. 

Det vanligaste felet när råfiler från kameran inte kan öppnas är att man inte har sin råhanterare uppdaterad. I Photoshop är det insticksprogrammet ACR (Adobe Camera Raw) som ska dateras upp, och om servern inte svarar så är det egentligen ingenting man kan göra själv annat än att vänta på att den ska vara tillgänglig igen.

Felet att inte kunna öppna råfiler brukar uppstå när man skaffar en ny kamera, som är nyare än den senaste uppdatering man har gjort.

På Adobes websida står vilka kameror som ska stödas av programmet, och vilken uppdatering som kan göras. Men ibland kan man inte ladda ner uppdateringen, om servern för tillfället inte är tillgänglig.

Uppdateringarna ska finnas på den här sidan:
http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=106&platform=Windows

Det kan vara svårt att hitta rätt uppdatering, man får läsa igenom texten för var och en av dem och se till att den är för rätt programversion och att den innehåller den kamera man har, och det är inte helt säkert att det finns en uppdatering som funkar om kameran är ny.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.