08. Tillbehör

Så långsam blir din dator av Flash Player

2015-08-10 17:25 #0 av: [Jens]

Du bör ta dig en ordentlig funderare på om du verkligen behöver Flash på din dator.

Så långsam blir din dator av Flash Player

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2015-08-10 17:30 #1 av: SimsBrooke

Men behöver man inte ha flash player för att kolla klipp på internet?

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2015-08-10 17:39 #2 av: Florrpan

Använder knappt flash ändå. Den segar inte ner datorn av att bara finnas där.. Sen om man har en snabb dator märks det knappt(beroende på vad för flash-app som används)

Youtube har sakta gått över till HTML5 mediaspelare, och flash används knappt där längre, om det inte är helt borttaget numera. Men vissa hemsidor använder fortfarande flash för att spela upp film.

Att flash segar ner datorn har aldrig varit en nyhet. Flash-spel har alltid varit tungdrivna, korrekt kodade applikationer brukar dra betydligt mindre. Iaf sen flash fick GPU stöd har möjligheterna blivit enorma grafikmässigt, men det ser ut som HTML5 CANVAS sakta ersätter FLASH även där.

Anmäl
2015-08-10 17:44 #3 av: [Jens]

T ex youtube har redan gått över till HTML5 från Flash Player. Det är väldigt sällan jag stöter på där de använder Flash men då tittar jag inte på det. Prova och se vad du träffar på och se om du verkligen har behovet av att se videon eller vad du månne behöver flash till.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.